«Το ”δώρο” της Ν.Δ. στον Σ. Σπύρου»

γράφει ο Γιάννης Ρεβύθης.

Η εντυπωσιακή παρουσίαση της επωνυμίας και του λογότυπου της «Ιόνιας Συμμαχίας» του συνδυασμού που ηγείται ο πρώην Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές του Μαΐου, αποτελεί ουσιαστικά ηχηρό μήνυμα για το τελικό αποτέλεσμα των κρίσιμων αυτοδιοικητικών εκλογών.  
Από την αμφισβήτηση, για το αν θα συμμετάσχει στις εκλογές, στην βεβαιότητα ότι θα είναι κυρίαρχος του «εκλογικού παιχνιδιού» της 26ης Μαΐου. Τελικά, αν κρίνει κάποιος, εκ του αποτελέσματος τις μέχρι σήμερα εξελίξεις, η Νέα Δημοκρατία, ίσως έκανε το καλύτερο «δώρο» στον Σπύρο Σπύρου στερώντας του το χρίσμα. Και αυτό αποτυπώνεται με τον πλέον καθαρό τρόπο στην ανάλυση της ανθρωπογεωγραφίας των ατόμων που στηρίζουν το εγχείρημα της «Ιονίου Συμμαχίας» και μέρος των οποίων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, το περασμένο Σάββατο.
«Απελευθερωμένος» από τον περιορισμό  των κινήσεων που θέτει ένα κομματικό χρίσμα, ο Σ. Σπύρου αξιοποίησε το πλεονέκτημα και το προνόμιο των κινήσεων που του «χάρισε» η Ν.Δ, προσελκύοντας, ως υποστηρικτές του εγχειρήματος και στελέχη της Ν.Δ, παλιούς Περιφερειακούς Συμβούλους και συνεργάτες του, αλλά και απλά στελέχη, μέλη και φίλους, αφού ο ίδιος είναι «σάρκα από την σάρκα» του κόμματος, καθώς επίσης, διαθέτοντας διεισδυτική ικανότητα σε όμορους ιδεολογικούς χώρους και κυρίως του «μεσαίου χώρου», να προσελκύσει «νέους» υποστηρικτές με πολιτική διαδρομή, αλλά και καταξίωση στην Κερκυραϊκή και Επτανησιακή κοινωνία. Διαμορφώνοντας ένα «μωσαϊκό» πολιτικών δυνάμεων που διαθέτει την δυναμική να διεμβολίσει τους αντιπάλους του και να «κόψει» πρώτο το νήμα σε αυτή την εκλογική κούρσα.
Έτσι απαλλάχτηκε από την μονοδιάστατη «εξόρυξη» ψηφοφόρων από τη μία και μοναδική «πηγή» στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία αποφάσιζε να του εκχωρήσει το χρίσμα. Υπάρχει βεβαίως και ο αντίλογος, ο οποίος εδράζεται στην συλλογιστική ότι «Οι Περιφερειακές εκλογές είναι πολιτικές, οπότε το χρίσμα ενός κόμματος είναι ένα όπλο στην φαρέτρα του υποψηφίου». Και βεβαίως υπάρχει και ο αντίλογος στον αντίλογο. Όντως το χρίσμα, εν προκειμένω της Ν.Δ, θα ήταν ένα «υπερόπλο» στα χέρια του όποιου υποψηφίου εν όψει της «μητέρας των μαχών» αν αναφερόμασταν σε κάποια άλλη Περιφέρεια και όχι στα Ιόνια και στην Κέρκυρα.
Να θυμίσω ότι την στιγμή που η Ν.Δ αγγίζει την αυτοδυναμία σε όλες τις δημοσκοπήσεις ή έστω προηγείται σταθερά του ΣΥΡΙΖΑ, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Κρήτη, είναι η δύο περιφέρειες στις οποίες προηγείται οριακά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις της ΚΑΠΑResearch, οι οποίες αφορούν την Περιφέρεια μας, έχουν δύο χαρακτηριστικά που ενισχύουν την λογική ότι το «φαβορί» στην εκλογική κούρσα είναι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος. Ποια είναι αυτά τα δύο χαρακτηριστικά; Πρώτον, ότι σε όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται,οριακά του ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον, ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις των δυο τελευταίων χρόνων, ο σημερινός Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, θεωρείται, σύμφωνα με τις απαντήσεις όσων συμμετείχαν στις έρευνες, ο χειρότερος Περιφερειάρχης από τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας.
Βεβαίως ο Σ. Σπύρου έχει και άλλα πλεονεκτήματα σε αυτόν τον εκλογικό «μαραθώνιο», όπως είναι η σύγκριση του έργου του στα τρεισήμισι χρόνια που άσκησε την Περιφερειακή εξουσία, σε σύγκριση με την πενταετία του Θ. Γαλιατσάτου.
Προφανώς το «ντέρμπι» των εκλογών μόλις έχει ξεκινήσει και θα το κερδίσει, όποιος «το θέλει πολύ» και διαθέτει ποιοτικό «πάγκο».
Αναδημοσίευση από https://corfutvnews.gr