ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Την Κυριακή 2 Μαρτίου το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κινηματογράφο Ιθάκης. Η συνεδρίαση θα είναι ανοικτή και καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι επαγγελματίες της Ιθάκης και όχι μόνο.

Να θυμίσουμε ότι σε μήνυμα του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης Σταύρος Σπαθής για το 2019 είχε τονίσει ότι «είναι κοινά παραδεκτό ότι η είσοδος κάθε νέας χρονιάς φέρνει στον κόσμο και μία νότα αισιοδοξίας, προσμονής για κάτι καλύτερο. Αν θέλουμε όμως να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, οτιδήποτε έχει προβλεφθεί έως τώρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί ότι αποτελεί και τη λύση του προβλήματος.  Μπορεί κάλλιστα όμως να εκληφθεί ως το «πρώτο βήμα» μίας πορείας που σίγουρα προβλέπεται μακρά. Μια πορεία που ξεκίνησε πέρσι τέτοια εποχή από τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης και πέρα από το «πρώτο βήμα» έχει κάνει και το… δεύτερο και το… τρίτο. Τα φαινόμενα του λαϊκισμού, με «κορώνες» και προεκλογικά πάθη, οι ανώφελες τακτικές πόλωσης, οι προσπάθειες προάσπισης μικροκομματικών συμφερόντων δεν ακούμπησαν το νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μας που προχωρά στις δικές του μεταρρυθμίσεις προς όφελος των επαγγελματιών των νησιών μας.

Δεν υπάρχουν σωτήρες στις μέρες μας, όμως χρειάζονται έργα που να δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι υπάρχει σχεδιασμός και αυτό δεν επιτυγχάνεται μέσα από εντάσεις, αλλά μόνο μέσα από σκληρή προετοιμασία, συνεργασίες και κλίμα πολιτικού πολιτισμού. Είναι η ώρα που πρέπει να μπει μπροστά μόνο το συμφέρον των επαγγελματιών της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και όχι κάποιων κομμάτων. Προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η συνέπεια στην πορεία που θα χαράξουμε και όχι τα άλματα στο κενό. Το έργο μας πρέπει να οδηγήσει στη θωράκιση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων των νησιών μας, κυρίως των μικρομεσαίων. Αυτές παράγουν τον πλούτο, αυτές προσφέρουν θέσεις απασχόλησης, αυτές μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την τοπική οικονομία που θα στηρίζεται σε πιο γερά θεμέλια και θα είναι περισσότερο ανταγωνιστική. Θεωρώ αυτονόητο ότι στο πλαίσιο των δράσεων για την «επόμενη μέρα» πρέπει να προηγηθούν οι βελτιώσεις σε όλα τα κακώς κείμενα. Να αποκατασταθούν αδικίες του παρελθόντος και να υπάρξει πραγματική ελάφρυνση φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών, αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παθογενειών που αποτελούν τροχοπέδη για την πρόοδο όπως είναι η φοροδιαφυγή και το παρεμπόριο.

Το 2019 είναι εκλογική χρονιά και το Μάιο θα προκύψουν οι νέοι «άρχοντες» στους Δήμους των δύο νησιών μας και ο Περιφερειάρχης. Μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης θα επιδιώξει στρατηγικές συνεργασίες με τους παραπάνω φορείς, πάντα προς όφελος των επαγγελματιών μας. Μαζί με τους Εμπορικούς, τους Πολιτιστικούς και τους Αθλητικούς Συλλόγους θα προσπαθήσουμε να χαράξουμε ακόμη καλύτερη πορεία από αυτή που ακολουθήσαμε την χρονιά που φεύγει.  Να συμπορευθούμε και να βγάλουμε επιτέλους τον καλύτερό μας εαυτό. Οι δυνατότητές μας  είναι τεράστιες και αυτός είναι και ο λόγος που αισιοδοξώ για το μέλλον. Είναι στο χέρι μας να δείξουμε ότι διδαχθήκαμε από τα λάθη του παρελθόντος και ότι πλέον μπορούμε να βαδίσουμε μόνο μπροστά. Εύχομαι σε όλους υγεία και δημιουργική χρονιά. Το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης έχει βάλει ψηλά τον πήχη και θα πετύχει περισσότερα πράγματα το 2019».

Αναδημοσίευση από coutsombolaithaca.blogspot.com