Το µετεκλογικό σενάριο Τσίπρα για τον Νίκο Φαραντούρη

∆ειλά-δειλά έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για τη µετεκλογική αµφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη. Επ’ αυτού ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πολλά και ενδιαφέροντα.

Σήµερα όµως η στήλη αποκαλύπτει µια νέα πτυχή της όλης ιστορίας, που σχετίζεται, εκτός των άλλων, και µε τις επιθυµίες του Αλέξη Τσίπρα. Σύµφωνα µε κάτι πηγές που διαθέτω στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν ανακαλυφθεί το άστρο του σηµερινού ενοίκου της Κουµουνδούρου, ο πρώην πρωθυπουργός είχε σκεφτεί να ρίξει στην κοµµατική αρένα τον καθηγητή Νίκο Φαραντούρη, ένα πρόσωπο που, όπως έδειξε, και εµπιστεύεται και τιµά.

Αν και είχε σχεδόν καταλήξει στην απόδοση του χρίσµατος, την τελευταία στιγµή αποφάσισε να µην το επιχειρήσει, αφήνοντας τον καθηγητή-φίλο του στην ησυχία του. Εσχάτως, όµως, κάτι µου λέει ότι εκείνη η παλιά ιδέα έχει επανακάµψει στο µυαλό του Τσίπρα, µε αποτέλεσµα να µην αποκλείω να δούµε τον Φαραντούρη, µε τη στήριξη του πρώην αρχηγού, να µπαίνει σφήνα στην κούρσα της διαδοχής Κασσελάκη.

Μάλιστα, το σενάριο αυτό µαθαίνω ότι ενθαρρύνεται, εκτός από τον Τσίπρα, και από υγιείς επιχειρηµατικές δυνάµεις του τόπου.

Από τη στήλη Πρωινός Καφές των Παραπολιτικών