Συμπολίτες, συμπολίτισσες, φίλοι και φίλες·

Την Κυριακή τη δεύτερη και εξίσου σημαντική των αυτοδιοικητικών εκλογών οι πολίτες του δήμου Σάμης καλούνται να ολοκληρώσουν το μεγάλο βήμα προς τον στόχο που είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου οικονομικά και πολιτικά νέου δήμου Σάμης που θα ανήκει εξίσου στους πολίτες του.

Οι δύο πρωταγωνιστές της δεύτερης αναμέτρησης είναι δύο πολιτικές προτάσεις διαφορετικής φιλοσοφίας αλλά και ουσίας, το σημαντικότερο, για την δημιουργία και την προοπτική του νέου δήμου.

Επειδή κάποιοι κύκλοι εκχυδαΐζοντας  τη διαδικασία και το ίδιο το γεγονός προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες κάνοντας την αναμέτρηση προσωπική υπόθεση οφείλουμε να επισημάνουμε στους συντοπίτες μας ότι:

Την Κυριακή δεν καλούμαστε να αποφασίσουμε για τον πιο λεβέντη, για τον πιο άνετο στη σκηνή, για αυτόν που  έχει περισσότερα ένσημα εργασίας ή με άλλα τέτοιου είδους κριτήρια που ευτελίζουν σκόπιμα την πεμπτουσία της διαδικασίας.

Την Κυριακή φίλοι και φίλες συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

πρέπει να αποφασίσουμε αν στο νέο δήμο που θα δημιουργήσουμε και θα συμμετέχουμε όλοι μαζί, θα αποφασίζουμε εμείς για εμάς και θα απολαμβάνουμε μαζί με όποιον θα συμμετέχει ή θα μας επισκέπτεται!

Ή  θα αποφασίζουν άλλοι, εμείς θα παράγουμε και θα απολαμβάνουν άλλοι διατηρώντας την εικόνα της μιζέριας και της εγκατάλειψης!

Αυτός θα πρέπει να είναι ο προβληματισμός μας καθώς η μια πρόταση αυτή της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ του δήμου Σάμης που με βάση τις ιδρυτικές της αρχές  πρεσβεύει την διοικητική και διαχειριστική αυτοτέλεια και την οικονομική ανεξαρτησία του νέου δήμου μας.

Πλαισιωμένη, ξεκινώντας από τον επικεφαλή της, από στελέχη αγωνιστές της ιδέας για διοικητική διαίρεση του πρώην δήμου Κεφαλονιάς και δημιουργίας δήμου στα όρια της επαρχίας Σάμης, στήριξε και στηρίζει την ιδέα της αποκεντρωτικής διοικητικής πρότασης για το νησί και όχι τον υδροκεφαλισμό.

Στηρίζει έμπρακτα τους πολίτες κάνοντας πρόταση για συμμετοχή, συναπόφαση και συνδιαχείρηση δίνοντας την δυνατότητα της συνδημιουργίας του δήμου.

Δίνει στον δημότη με πειστική και τεκμηριωμένη πρόταση τη θέση που ορίζεται να έχει στη δημοκρατία.

 

Η άλλη πολιτική επιλογή, με ελάχιστες, μεμονωμένες παρουσίες στις διεκδικήσεις και στις προσπάθειες αναβάθμισης της ζωής του πολίτη,  με νωχελικά χαρακτηριστικά χωρίς πειστικό λόγο για την επομένη μέρα  τη μέρα της δημιουργίας.

Ένα άλλο στοιχείο της παρουσίας τους είναι η πολιτική σχέση τους με πολιτικούς κύκλους του νησιού που ήταν και είναι υποστηριχτές της ιδέας του μητροπολιτικού δήμου του Αργοστολίου.

Οι κύκλοι αυτοί είναι ήδη νέα πολιτική πραγματικότητα σε δήμους (Αργοστολίου, Ληξουρίου) και περιφέρεια, στοχεύοντας να κηδεμονεύσουν πολιτικά και να διαχειριστούν οικονομικά  το  νέο δήμο Σάμης  με συγκεκριμένη πολιτική πρόταση.

Φαίνεται καθαρά λοιπόν συμπατριώτες και συμπατριώτισσες το διακύβευμα  της Κυριακής στην κάλπη.

Θέλουμε την πολιτική χειραγώγηση και την οικονομική κηδεμονία του νέου δήμου μας που με αγώνες προσπαθούμε να στήσουμε στα πόδια του;

 

Ή θέλουμε ανεξάρτητη διοίκηση, οικονομική αυτοδιαχείριση, για να μπορούμε ελεύθεροι να υποστηρίζουμε το πρόγραμμά μας, το όραμά μας για τον τόπο μας, στηρίζοντας την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και τον Μάκη Μονιά;

Στο χέρι μας είναι, στο χέρι σας είναι, ο Δήμος μας, να στηθεί και να προχωρήσει, ανεξάρτητος και ακηδεμόνευτος, από κάθε είδους συμφέροντα!!!

Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, το χρωστάμε στα παιδιά μας!!!

 

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  Η  ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ;  

 

ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΣΑΜΗΣ