Η Πορτογαλία, μία από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως, επέβαλε εκ νέου μέτρα για τον κορωνοϊό. Αυτή την φορά όμως τα μέτρα αφορούν τους εμβολιασμένους που άλλωστε αποτελούν το 90% του συνολικού πληθυσμού. 

Η κυβέρνηση έδωσε εντολή σε όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς στη χώρα, ακόμα και τους πλήρως εμβολιασμένους, να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους στη χώρα. «Δεν έχει σημασία πόσο επιτυχημένη ήταν η εμβολιαστική εκστρατεία, πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι εισερχόμαστε σε μια φάση μεγαλύτερου κινδύνου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα.

«Έχουμε δει σημαντική αύξηση (των κρουσμάτων) στην ΕΕ και η Πορτογαλία δεν είναι ένα νησί». Ο Κόστα ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν επίσης ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού, ώστε να μπαίνουν στα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ, να συμμετέχουν σε μεγάλες εκδηλώσεις και να επισκέπτονται οίκους ευγηρίας. Επιπλέον, επέβαλε εκ νέου την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους.

Πηγή: pronews.gr

Προηγούμενο άρθροPortoni.gr: “Συμβαίνει κάτι; Ο Παρίσης μπερδεύει τα Υπουργεία ; Πάει, κατά δήλωσή του, στον Υπουργό Εσωτερικών Βορίδη σε αποστολή από τον Μιχαλάτο για να …διαγράψει πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο Δήμο Αργοστολίου από το Λιμενικό (Υπουργείο Ναυτιλίας)”
Επόμενο άρθροΔήμος Αργοστολίου: Η αντιπολιτευτική (άηχη) φωνή γεμάτη με αίολα και …έωλα επιχειρήματα-Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος εμίλησε… Και είπε το αυτονόητο