Από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του ΣΕΒ – την οποία απαξίωσε με την απουσία του ο Αλέξης Τσίπρας – ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι βασικοί άξονες του σχεδίου αυτού θα είναι η μείωση φόρων και εισφορών για να επιταχυνθούν οι επενδύσεις, αλλά και τα σημαντικά φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις για παροχές προς τους εργαζομένους τους (σ.σ.: το «συμβόλαιο» ανάμεσα σε επιχειρήσεις και εργαζομένους, όπως το έχει ονομάσει ο κ. Μητσοτάκης).

Κάλεσε επίσης τους επιχειρηματίες και επενδυτές να δείξουν στην πράξη την εμπιστοσύνη τους στην οικονομία με επαναπατρισμό κεφαλαίων, βάζοντας και τον πήχη στα 10 δις ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο της ΝΔ είναι απολύτως κοστολογημένο. Στοχεύει δε στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, με τον κ. Μητσοτάκη ν’ απαντά έτσι εμμέσως στην κριτική που του ασκεί ο κ. Τσίπρας πως τα χρήματα για τις προτάσεις της ΝΔ θα βρεθούν από περικοπές μισθών και συντάξεων και δημοσίων δαπανών για την παιδεία και την υγεία.
Ξορκίζοντας επίσης τα «φαντάσματα» της προεκλογικής περιόδου για τα εργασιακά και την κριτική που εξίσου δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μία «συμφωνία αλήθειας», η οποία αποκλείει αθέμιτες πρακτικές στο χώρο της εργασίας (π.χ. ανασφάλιστη εργασία), παλιές συνταγές, όπως η μείωση του μισθού με απειλή απόλυσης, τις καθυστερήσεις πληρωμών και τη μη αμειβόμενη εργασία εκτός ωραρίου, καθώς και τη μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Την ίδια στιγμή, η υπόσχεση για ανανέωση γίνεται πράξη μέσα από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, τα οποία είναι ανανεωμένα κατά 72%, ενώ έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα και σχεδόν οι μισοί κάτω των 45 ετών. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θ’ ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα αύριο, ενώ έκλεισε και η εκκρεμότητα του debate, με την οδό Πειραιώς να εμμένει στη θέση της για τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μόνον ανάμεσα σε όλους τους αρχηγούς και όχι σε τετ-α-τετ Τσίπρα-Μητσοτάκη. Μάλιστα, από τη ΝΔ υπενθύμιζαν με νόημα παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής τηλεμαχίας μονάχα για δύο κόμματα είναι υποτιμητική και προσβλητική για την ποιότητα της δημοκρατίας».

Αναδημοσίευση από www.newsit.gr