To στοίχημα του τουρισμού για την κυβέρνηση και τα «βαριά χαρτιά» της λευκής λίστας

Επιθετικές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να κερδίσει η χώρα το στοίχημα της φετινής, ιδιόμορφης λόγω κορονοϊού τουριστικής περιόδου

Επιθετικές κινήσεις υιοθετεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να κερδίσει η χώρα το στοίχημα της φετινής, ιδιόμορφης λόγω κορονοϊού τουριστικής περιόδου, προϋποτιθέμενη συνθήκη της επιτυχούς υλοποίησης του ευρύτερου σχεδίου – γέφυρα για την επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, Μέγαρο Μαξίμου και Υπουργείο Τουρισμού έχουν ήδη καταθέσει προς την ομάδα επιδημιολόγων, υπό τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, την πρόταση τους με τον κατάλογο των «ασφαλών» χωρών, από τις οποίες οι τουρίστες θα μπορούν να έρχονται στην χώρα μας χωρίς την διενέργεια τεστ και περίοδο καραντίντας από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες του Ιουνίου. Μολονότι έως τις αρχές εβδομάδος, που αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το ποιες χώρες θα συμπληρώσουν τη σχετική λίστα και πάντα με την πιθανότητα να υπάρξουν…προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής στη θετική λίστα συγκαταλέγονται κατά πληροφορίες οι χώρες της Βαλκανικής, της Βαλτικής, Δανία και Νορβηγία από τις χώρες της Σκανδιναβίας, η Γερμανία, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Αυστραλία, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Τσεχία και η Σλοβακία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να αποσαφηνιστεί κατά πόσον θα συμπεριληφθούν στην εν λόγω λίστα χώρες, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, που διατηρούν ετησίως σημαντικό κομμάτι της εγχώριας τουριστικής πίτας. Τον τελευταίο λόγο έχουν οι λοιμωξιολόγοι, που καλούνται να αποφανθούν κατά πόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα σε Ρώμη και Παρίσι θα είναι τέτοια, ώστε να είναι ασφαλής η μετακίνηση των πολιτών τους προς την χώρα μας μετά τις 15 Ιουνίου. Κατ αντιστοιχία Μέγαρο Μαξίμου και Υπουργείο Τουρισμού καταρτίζουν και μία αρνητική λίστα, αποτελούμενη από χώρες με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, που καθιστά τη μετάβαση των πολιτών τους προς την χώρας μας για την ώρα απαγορευτική. Μία τέτοια περίπτωση κατά πληροφορίες είναι η Βραζιλία.

Την ίδια ώρα, από την κυβέρνηση επιστρέφουν ως ανεύθυνη, επιπόλαια και ψευδή στην αντιπολίτευση την κριτική, περί μείωσης μισθών, της τάξεως του 20%. Όπως το έθεσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών η κυβέρνηση ανάμεσα στο δίλημμα λουκέτα – ανεργία ή εργασία επιλέγει τους μισθούς και όχι το επίδομα ανεργίας, υπονοώντας πως η επιχειρηματολογία, που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί αναπότρεπτα σε δυσβάσταχτο κόστος για τον κόσμο της εργασίας. Κυβερνητικές πηγές επικαλούνται, δε, την έκθεση της Κομισιόν στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, η οποία πλέκει το εγκώμιο της κυβέρνησης, καθώς, όπως αναφέρει, έλαβε εγκαίρως και προς τη σωστή κατεύθυνση προστατευτικά μέτρα για εργαζομένους και επιχειρήσεις, συνολικού ύψους με το 10,5% του ΑΕΠ καταρρίπτοντας με τον τρόπο αυτό την ούτως ή άλλως ανερματίστη, όπως την χαρακτηρίζουν ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: ethnos.gr