Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε ο νέος Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρος Αγγελόπουλος

Την επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρου Αγγελόπουλου δέχθηκε σήμερα, στην έδρα της ΠΙΝ στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο νέος Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης θέλησε, με την ανάληψη των καθηκόντων του, να γνωριστεί με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και να δηλώσει τη θετική του διάθεση για συνεργασία και αλληλοβοήθεια τονίζοντας ότι αντιλαμβάνεται ότι οι δύο θεσμοί δρουν υποστηρικτικά και είναι συνεργάτες.

Ο κ. Αγγελόπουλος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τα δύο προβλήματα, που κατά την άποψή του είναι τα σημαντικότερα στον χώρο που υπηρετεί, το χωροταξικό και το κτιριακό πρόβλημα των σχολείων της Κέρκυρας, καθώς και το ζήτημα της έλλειψης μονίμων εκπαιδευτικών και της συνεχούς ανάγκης για προσλήψεις αναπληρωτών. “Υπάρχουν πολλές ελλείψεις μονίμου προσωπικού”, είπε, “και η πρόσληψη αναπληρωτών είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας μας”.

Τη διάθεσή του να συνεργαστεί στενά, προς όφελος της εκπαίδευσης στα Ιόνια Νησιά, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο οποίος καλωσόρισε τον νέο Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης και δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή του για ότι βοήθεια χρειαστεί και από κοινού εκδηλώσεις και ημερίδες.

Ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι όλα τα Υπουργεία θα έπρεπε να δημιουργήσουν δομές σε επίπεδο Περιφερειών, ακολουθώντας τα επιτυχημένα πρότυπα στην εκπαίδευση, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, με τους οποίους υπάρχει καλή συνεργασία και απευθείας συνομιλίες, που βοηθούν και στην ταχύτερη επίλυση ζητημάτων και στην καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων που παρουσιάζονται.

Ενημέρωσε τον κ. Αγγελόπουλο ότι όπου έχουν κατατεθεί αιτήματα για νέα σχολικά συγκροτήματα, η Περιφέρεια έχει ενεργήσει τάχιστα και, καθώς έχουν εξασφαλιστεί χρήματα για αυτό τον σκοπό μέσω ΕΣΠΑ, παραμένει στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας στα Ιόνια Νησιά για νέα αιτήματα, κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων και υποδομών. “Με τη συμβολή σας περιμένω να ενημερωθείτε και, όπου μπορούμε, να καταθέσουμε φακέλους και να προχωρήσουμε. Μακάρι να κατασκευάσουμε νέα σχολεία, είναι κάτι που θέλουμε πολύ και επιδιώκουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε φροντίσει να μπορούμε να εντάξουμε μέχρι το τέλος του 2020 νέες προτάσεις για σχολικές υποδομές στο ΕΣΠΑ”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Τέλος ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι αυτό το διάστημα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χρηματοδοτεί μέσω ΕΣΠΑ τη προμήθεια και διάθεση ψηφιακού και εργαστηριακού εξοπλισμού, διαθέτοντας συνολικά 3.314.858 ευρώ για να ωφεληθούν όλα τα σχολεία. Πραγματικά 262 σχολικές μονάδες σε όλα τα Ιόνια νησιά και 12 σχολικές μονάδες Τεχνικής Εκπαίδευσης, βάσει αιτημάτων που έχουν καταθέσει και των αναγκών τους θα ενισχυθούν και ο κ. Γαλιατσάτος ζήτησε από το νέο Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης συνεργασία για την από κοινού παρακολούθηση της εξέλιξης του προγράμματος.

Οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι θα είναι σε στενή επαφή για να συντονίσουν ενέργειες και βήματα στην κατεύθυνση της διάθεσης όσο το δυνατό περισσότερων πόρων για την εκπαίδευση στα Ιόνια Νησιά.