Στην ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν πληγεί από την κατάρρευση της «Thomas Cook» αναφέρθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Οι τοποθετήσεις τους έγιναν στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, όπου ο υπουργός Τουρισμού ενημέρωσε για τις επιπτώσεις που είχε στον ελληνικό τουρισμό η πτώχευση του ταξιδιωτικού ομίλου «Thomas Cook».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σημείωσε πως αυτή η «ανώμαλη προσγείωση» δείχνει τη θνητότητα που έχουν τα πανηγύρια για τα «τουριστικά ρεκόρ» και πάνω απ’ όλα τα οικτρά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους.

Ικανοποιούνται οι αξιώσεις των εργοδοτών

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης σημείωσε πως οι επιπτώσεις από τη χρεωκοπία της «Thomas Cook» δείχνουν τις συνέπειες της περιβόητης «εξωστρέφειας» για την οποία μιλάνε η κυβέρνηση και όλα τα επιτελεία του συστήματος, καθώς ένας κλυδωνισμός της διεθνούς οικονομίας επηρεάζει την ελληνική καπιταλιστική οικονομία. Πρόσθεσε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες στον ελληνικό τουρισμό, ικανοποιούν τις αξιώσεις των εργοδοτών, αλλά όχι των εργαζομένων.

«Δυσανεξία» στα αιτήματα των εργαζομένων

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης υπογράμμισε πως για τους ξενοδόχους δούλεψαν ακαριαία τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, όμως, έδειξε «δυσανεξία» στην ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων. Τόνισε επίσης πως οι εξελίξεις με την «Thomas Cook» δείχνουν πως είναι «όνειρο θερινής νυκτός» τα περί καπιταλιστικής οικονομίας χωρίς κρίση.

Πηγή: 902.gr