Τους «πάγωσε» όλους ο Σαμαράς! Η ηχηρή απουσία παρά την κομματική πειθαρχία

Πάγωσαν όλοι στην Βουλή όταν άκουσαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν απών από την ψηφοφορία για την τροπολογία που σώζει ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Η απουσία του συζητήθηκε έντονα καθώς ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιστρέψει από τις ΗΠΑ και δεν απέστειλε επιστολή προκειμένου να δικαιολογεί την απουσία του λόγω ανωτέρας βίας όπως έγινε με τον βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργο Βαγιωνά. Ο κ.Βαγιωνάς μάλιστα έστειλε και επιστολή με πρόθεση ψήφου (υπέρ) αν μπορούσε να παρευρεθεί.

Στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε: «Δεν έχω επικοινωνήσει με τον κ. Σαμαρά από την ημέρα που επέστρεψε από τις ΗΠΑ. Σε ότι αφορά κάποια τρολ που γράφουν περί νοσοκομείου (σ.σ. ότι δηλαδή ο κ. Σαμαράς είναι ασθενής) θα ήμουν σε θέση να το γνωρίζω».

Αυτό που περιμένουν τώρα από το Μαξίμου είναι μια εξήγηση για την απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την ψηφοφορία στην οποία ατύπως είχε επιβληθεί κομματική πειθαρχία με την απειλή ακόμα και της διαγραφής από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Είναι η δεύτερη κρίσιμη ψηφοφορία από την οποία απουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς καθώς έλειπε σε προγραμματισμένο όπως είχε δηλώσει, ταξίδι στο εξωτερικό κατά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Σημειώνεται ότι την ώρα της ψηφοφορίας ο πρωθυπουργός περνούσε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου της Γαλλίας προκειμένου να συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Για την ιστορία η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη πέρασε με 156 ψήφους υπέρ και 9ο κατά.

Πηγή: newsit.gr