Tρεις υπουργοί «βλέπουν» κορωνοεκλογές -Κάνουν δημοσκοπήσεις πού θα είναι υποψήφιοι

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.grδύο προβεβλημένοι υπουργοί της κυβέρνησης και ένας υφυπουργός, προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα σε δημοσκοπήσεις εν μέσω κορωνοϊού, προκειμένου να δουν την αποδοχή τους σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, όπου ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι.

Οι έρευνες της κοινής γνώμης σε μία περίπτωση έγιναν από γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων (Pulse), ενώ στις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν λιγότερο γνωστές εταιρείες (σ.σ. η μία πρόσφατα επανεμφανιζόμενη).

Οι περιοχές που έγιναν οι δημοσκοπήσεις ήταν όλες στην Αττική, και συγκεκριμένα:

-Α΄Αθηνών

-Νότιος τομέας

-Βόρειος Τομέας

-Ανατολική και

-Δυτική Αττική.

Να σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις έγιναν εντός Απριλίου, τις ημέρες που έγινε (17/4) η δήλωση του πρωθυπουργού στην «Καθημερινή» με την οποία απέκλειε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Όταν, δηλαδή, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr (στις 7/4),  υπήρχαν εισηγήσεις στον Κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε εκλογές τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Μάλιστα, ένας εκ των υπουργών εμφανίζεται σφοδρός πολέμιος των πρόωρων εκλογών, ωστόσο, απ’ ότι φαίνεται, προετοιμαζόταν γι’ αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε πει στην συγκεκριμένη συνέντευξη: 

ΕΡ. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι σας εισηγούνται, από ότι καταλαβαίνω, να πάτε σε εκλογές, με τη λογική ότι βγήκατε με μια άλλη πλατφόρμα. Να πάτε δηλαδή να πείτε στον κόσμο, ότι «τώρα που είναι διαφορετική η πραγματικότητα θέλω μια καινούργια εντολή».

ΑΠ. Καθόλου. Και μάλιστα είχα πει τον Φεβρουάριο σε ανύποπτο χρόνο, ότι δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε τακτικισμούς και να κάνουμε εκλογές όποτε μας βολεύει δημοσκοπικά. Δεν αισθάνομαι ότι μου λείπει κάποιο απόθεμα πολιτικής νομιμοποίησης για να εφαρμόσω την πολιτική μου. Κάθε άλλο. Διαθέτω, πιστεύω, πολιτική νομιμοποίηση και εμπιστοσύνη. Νομίζω ότι έχω χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες, που μου επιτρέπουν την επόμενη μέρα, αλλά και μεσοπρόθεσμα, να χαράξουμε  μια οικονομική πολιτική η οποία θα λάβει υπόψιν της τα βασικά δεδομένα της κρίσης. Δεν έχουν αλλάξει οι προτεραιότητες. Όμως, κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν πιο γρήγορα. Οι ίδιες προτεραιότητες υπάρχουν. Η προσέλκυση των επενδύσεων είναι σήμερα ακόμα πιο σημαντική απ’ όσο  στο παρελθόν σε έναν παγκόσμιο συγκριτικό ανταγωνισμό για επενδύσεις την επόμενη μέρα. Διότι το επενδυτικό κενό θα είναι μεγάλο και τότε θα πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι ως παρακαταθήκη την αξιοπιστία της χώρας. Αναπροσαρμόζουμε κάποια δεδομένα. Σας είπα για την  μεγαλύτερη σημασία που αποδίδω στο ΕΣΥ. Και εκεί κάνω κι εγώ τη δική μου, προσωπική αυτοκριτική.

Πηγή: aftodioikisi.gr