Η απουσία βουλευτών της πλειοψηφίας από την ψηφοφορία προκαλεί αντιδράσεις στην Πειραιώς

Ημη άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη έχει προκαλέσει εσωκομματικές αντιδράσεις στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του πρωϊνού καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στην ψηφοφορία της Πέμπτης, 10 Σεπτεμβρίου, υπέρ της άρσης ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας – είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης – ψήφισαν μόνον 80 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης ενώ 84 βουλευτές καταψήφισαν. Τόσο το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας όσο και η απουσία 88 βουλευτών προκάλεσαν αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Μάλιστα, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι βουλευτές έλαβαν δύο SMS από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρο Καλαφάτηενώ πολλοί από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές απουσίαζαν. Την ίδια ώρα, μόλις δύο υπουργοί της κυβέρνησης ήταν παρόντες. Ο λόγος για τον Χάρη Θεοχάρη και τον Μάνο Κόνσολα.  Παράλληλα υπήρξε και περίπτωση βουλευτή, ο οποίος καταψήφισε την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Ο συγκεκριμένος βουλευτής ήταν ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος σε σχόλιό του στο Twitter έκανε λόγο για «τεχνητό λάθος».

«Διευκρινίζω, όπως το έπραξα και με επιστολή μου στη Γραμματεία της Βουλής: Ψήφισα υπέρ της άρσης ασυλίας όλων των βουλευτών κατά την εισήγηση της Επιτροπής, αλλά λόγω τεχνικού λάθους στο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δεν αποτυπώθηκε η ψήφος μου για τους κ. Βαγιωνά και Πολάκη», έγραψε στο Τwitter o Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζήτησε την απόδοση ευθυνών, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει δικαιολογία. «Για τη μη ψήφιση της άρσης της ασυλίας Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν ευθύνες, που πρέπει να αποδοθούν», τόνισε ο γαλάζιος βουλευτής.

«Πήγα και ψήφισα στη Βουλή για την άρση ασυλίας τριών βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο κ. Πολάκης. Η ψήφος είναι πολιτική πράξη. Όπως κι η αποχή! Κι έχει συνέπειες», υποστήριξε ο βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος

Η συγγνώμη του Αδωνι στον Κουρτάκη

«Είναι δικαίωμα των βουλευτών να ψηφίζουν ό,τι πιστεύουν ότι είναι σωστό. Ακόμη και να παρέχουν ασυλία στον Πολάκη. Ευτυχώς στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Έτσι σήμερα κατέθεσα νέα μήνυση και αγωγή εναντίον του υβριστή μου», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γιάννης Κουρτάκης.

«Το σημερινό Γιάννη μου ήταν μία αστοχία στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες. Σου ζήτω δημοσίως συγγνώμη για το γεγονός ότι, και από δική μου αδράνεια, το δικαίωμα ενός πολίτου να αντιμετωπίζει τον υβριστή του ισότιμα στο Δικαστήριο καταπατήθηκε. Δεν θα επαναληφθεί», ήταν η απάντηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη.

«Εγκαλούν τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί βγήκε και υπερασπίστηκε το δικαίωμα ενός πολίτη, απέναντι στον παραλογισμό της βουλευτικής ασυλίας. Οι Αριστεροί που επί χρόνια έδιναν δήθεν αγώνα για την κατάργηση του νόμου που διαχωρίζει τους βουλευτές από τους κοινούς θνητούς. Υποκριτές» έγραψε σε νέο tweet το πρωί της Παρασκευής, ο εκδότης, απαντώντας σε όσους αντέδρασαν για την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του ζήτησε συγγνώμη για την απουσία των βουλευτών της ΝΔ.

«Πέραν όμως της δικής μας αστοχίας δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από το μείζον. Το κόμμα και όλοι όσοι πρωτοστατούσαν στον «αγώνα» για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, πανηγυρίζουν διότι εμπόδισαν έναν πολίτη να αντιμετωπίσει ως ίσος προς ίσο έναν βουλευτή στα δικαστήρια!», τόνισε σε νέα του ανάρτηση ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τέλος όλοι όσοι δήθεν σκανδαλίστηκαν από την «συγγνώμη» μου στον Γιάννη Κουρτάκη είναι υποκριτές. Η συγγνώμη δεν πήγαινε στον εκδότη/δημοσιογράφο αλλά στον πολίτη που δεν έχει ασυλία και που εμποδίσαμε την άσκηση ενός δικαιώματός του. Την ίδια θα έλεγα σε κάθε πολίτη. Υποκριτές» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πηγή: ethnos.gr