Τριγμοί στο ΚΙΝΑΛ! Απείχαν Παπανδρέου – Καστανίδης – Εξελίξεις δρομολογεί η Γεννηματά

Έτοιμη να… πατήσει το κουμπί η Φώφη Γεννηματά μετά το “αντάρτικο” των Παπανδρέου – Καστανίδη από την ψηφοφορία για τις διαδηλώσεις στην Βουλή. Η έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ και οι εξελίξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Χάρης Καστανίδης απείχαν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αφορά στις δημόσιες συναθροίσεις, έχοντας εκφράσει νωρίτερα τις έντονες διαφωνίες τους. Μια εξέλιξη που προκαλεί μεγάλες εσωτερικές… φουρτούνες στο ΚΙΝΑΛ.

Τα δύο ιστορικά στελέχη απείχαν σύμφωνα με πληροφορίες από την ψηφοφορία στη Βουλή ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου είπε στην ομιλία του: «Ξανασκεφτείτε το, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, την ύστατη έστω στιγμή, σας προτρέπω να αποσύρετε το νομοσχέδιο και να υπάρξει διάλογος σε βάθος».

Πλέον, το ρεπορτάζ αναφέρει πως η  Φώφη Γεννηματά προσανατολίζεται προς την επιλογή να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ την Παρασκευή, 10.07.2020, με τις εξελίξεις στο κόμμα να… τρέχουν.

Κατηγορηματικός ο Παπανδρέου πριν την ψηφοφορία

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν υπήρξε σοβαρή διαβούλευση επί του θέματος,  προσθέτοντας πως «παρά την υπεύθυνη στάση του ΚΙΝΑΛ να βελτιωθεί το νομοσχέδιο στην ουσία του αυτό παραμένει αντιδημοκρατικό. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την ανάγκη κανόνων αλλά όχι περιορισμών σημειώνοντας πως «αν έπρεπε να υπάρχει ένας νόμος για τις διαδηλώσεις θα έπρεπε να υπάρχει νόμος που να προστατεύει το διαδηλωτή που διαδηλώνει ειρηνικά».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «το νομοσχέδιο περιορίζει ακόμα και ποινικοποιεί τις ειρηνικές διαδηλώσεις» καθώς «δίνονται υπερεξουσίες στην εκάστοτε εξουσία να απαγορεύει διαδηλώσεις». Μάλιστα για την αστική ευθύνη του οργανωτή έκανε λόγο για «απαράδεκτη διάταξη που ενοχοποιεί την έννοια της ειρηνικής διαδήλωσης».

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: newsit.gr