Από την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, λόγω των ληφθέντων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, ανέκυψε ζήτημα καταβολής της -προβλεπόμενης στην αριθμ. 47455/2007 ΚΥΑ- αποζημίωσης, που καταβάλλεται στους εθελοντές σχολικούς τροχονόμους.

Με το άρθρο 3 της Τροπολογίας του Υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στη Βουλή το Σάββατο 25 Ιουλίου, ρυθμίζεται το εν λόγω ζήτημα και ορίζεται η καταβολή της και για το διάστημα της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Το άρθρο μάλιστα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Μαρτίου, για να καλύψει το σύνολο της αναστολής λειτουργίας.

Ειδικότερα, το κατατεθέν άρθρο 3 με θέμα «Αποζημίωση εθελοντών σχολικών τροχονόμων» ορίζει ότι:

« Ειδικά για το σχολικό έτος 2019-2020, η προβλεπόμενη στην υπ’ αρ. 46455/2007 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Β’ 1734) αποζημίωση, καταβάλλεται, υπό τους λοιπούς προβλεπόμενους στην εν λόγω Απόφαση όρους και προϋποθέσεις, στους εθελοντές σχολικούς τροχονόμους και κατά το διάστημα υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, λόγω των ληφθέντων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.  Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου ισχύει από την 1η.3.2020. »

Ολόκληρη η Τροπολογία ΕΔΩ

Πηγή: airetos.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Η Βρετανική κοινότητα “FLIK” θα κάνει την Πέμπτη διανομή νερού σε όλους τους σταθμούς της Πυροσβεστικής
Επόμενο άρθροΔήμος Αργοστολίου: Πρόσληψη ειδικού συμβούλου για Οικονομικά θέματα (όνομα-απόφαση)