Τροπολογία -«σπάσιμο» δήμων: Αύριο η ψηφοφορία -Πώς ΝΔ, ΚΙΝΑΛ διευκολύνουν την κυβέρνηση

Χωρίς ονομαστική ψηφοφορία πρόκειται να ψηφιστεί αύριο το πρωί η τροπολογία για τη διάσπαση των πέντε δήμων (Λέσβου, Σάμου, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς και Σερβίων-Βελβεντού).

Λόγω του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη τροπολογία «έσπασε» τις «γραμμές» τουλάχιστον των δύο μεγάλων κομμάτων, ενώ οδήγησε σε «ναι μεν αλλά» το ΚΙΝΑΛ («Ορθή η τροπολογία αλλά δεν έπρεπε να έρθει τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος), κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν προχώρησε σε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Κάτι που διευκολύνει την κυβέρνηση, η οποία, με βάση τις ομιλίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαθέτει την πλειοψηφία των 151 εδρών (σ.σ. καταψηφίζει ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης).

Να σημειωθεί ότι με βάση τις ομιλίες βουλευτών συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αν εξαιρέσει κανείς την βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη η οποία διαφωνεί με τη διάσπαση του νησιού της σε τρεις δήμους, οι υπόλοιποι δεν εξέφρασαν διαφωνία με το περιεχόμενο της τροπολογίας, δηλαδή, το «σπάσιμο» των πέντε δήμων, αλλά:

α) Διαφώνησαν με τον χρόνο κατάθεσης της τροπολογίας, μόλις 81 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου

β) Ζήτησαν οι διασπάσεις να μην περιοριστούν μόνο στους συγκεκριμένους πέντε δήμους αλλά να επεκταθούν και στις δικές τους περιοχές.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr