Τσιφλίκι του Ερντογάν η Μεσόγειος! Στέλνει σεισμογραφικό νότια του Καστελόριζου και στρατό στην Λιβύη

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας στην ετήσια ομιλία του προς το έθνος. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι χωρίς την έγκριση της Τουρκίας και της Λιβύης δεν είναι πλέον νομικά έγκυρη η διεξαγωγή γεωτρήσεων και σεισμικών ερευνών στις περιοχές που περιλαμβάνονται στην συμφωνία που έχουν υπογράψει οι δυο χώρες.

Από τα λεγόμενα του Τούρκου Προέδρου προκύπτει ότι οι σεισμικές έρευνες και οι γεωτρήσεις από την Τουρκία θα αρχίσουν μέσα στο 2020 και μάλιστα ακόμα και στο Καστελόριζο από το
σεισμογραφικό πλοίο Ορούτς Ρέις λέγοντας σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη: «Με τη Λιβύη υπογράψαμε το μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Στις περιοχές ανάμεσα σε Τουρκία και Λιβύη, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε έρευνα ή γεώτρηση ούτε να περάσει οποιοσδήποτε αγωγός χωρίς την έγκριση των δυο χωρών. Εντός του 2020 επιταχύνουμε τις διαδικασίες και ξεκινάμε τις έρευνες και γεωτρήσεις στις περιοχές αυτές. Αφού παραχωρηθούν οικόπεδα και ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το Ορούτς Ρείς θα πραγματοποιήσει εκεί σεισμικές έρευνες».

Πηγή: newsit.gr

Click4More Τσαβούσογλου: Υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε επίσης ότι στέλνει στρατό στην Λιβύη προκειμένου να διασφαλίσει την σταθερότητα της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης από τον ΟΗΕ. Είπε ακόμα ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα αρχίσουν την σταδιακή τους ανάπτυξη για να διασφαλίσουν την σταθερότητα στην χώρα.