Με μία ειδική φαρμακευτική αγωγή που θα λαμβάνουν προληπτικά οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής στο ΕΣΥ, θα επιχειρήσει το επιτελείο του υπουργείου Υγείας να προστατεύσει όλους όσους δίνουν τη μάχη για τους ασθενείς

Χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενδέχεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος στα νοσοκομεία, να λάβει ειδική προφυλακτική αγωγή.

«Υπάρχει η σκέψη να υπάρξει ένα πρωτόκολλο προφύλαξης των ανθρώπων αυτών με ειδική φαρμακευτική αγωγή» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, συμπληρώνοντας ότι οι υγειονομικοί «είναι το πρώτο μας μέλημα και πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα».

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα πρέπει να προστατεύονται όχι μόνο επειδή είναι αρκετά εκτεθειμένοι στον κορονοϊό λόγω της επαφής με τους ασθενείς, αλλά και επειδή θα πρέπει να παραμείνουν «όρθιοι» στο καθήκον για να συνεχίζουν να φροντίζουν ανθρώπους και να σώζουν ζωές.

«Το πρωτόκολλο θα σας το ανακοινώσω τις επόμενες ημέρες», είπε ο κ. Τσιόδρας. Κατά τα άλλα, στην ενημέρωση των ΜΜΕ την Πέμπτη,  ανακοίνωσε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας ανήλθαν σε 892, εκ των οποίων τα 71 είναι νέα. Νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 57 ασθενείς, εκ των οποίων οι  54 διασωληνωμένοι.

Την Πέμπτη καταγράφηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι, συνολικά οι νεκροί από την ασθένεια είναι 26. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 73 χρόνια, οι 21 είναι άνδρες και οι  πέντε γυναίκες, οι περισσότεροι με υποκείμενα νοσήματα.

Πηγή: Protagon.gr