Σε περίπου έναν μήνα αναμένεται να είναι διαθέσιμα τα πολυπόθητα τεστ αντισωμάτων με τα οποία θα πιστοποιείται εάν κάποιος πρόκειται να νοσήσει, αν ήδη νοσεί και δεν έχει συμπτώματα ή αν έχει αρκετά και ποιοτικά αντισώματα και δεν μεταδίδει πλέον τον κορωνοϊό, υποστήριξε την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ουσιαστικά θα είναι τα τεστ που θα επιτρέψουν την ελεύθερη έξοδο από το σπίτι, αλλά και την είσοδο τουριστών στη χώρα, αφού βρισκόμαστε σε φάση περιχαράκωσης της Ελλάδας από την πανδημία και ως εκ τούτου για να περάσει κάποιος τις πύλες της, θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ασθενής και μεταδοτικός φορέας του κορονοϊού.

Ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε ότι αυτό θα είναι εφικτό μόνο με καλά τεστ αντισωμάτων, τα οποία σήμερα βρίσκονται ακόμη σε πειραματικό στάδιο. «Πιστεύω ότι θα τα έχουμε τον επόμενο μήνα. Κάποια τεστ έχουν δοκιμαστεί και στην Ελλάδα, όσο περνάει ο καιρός θα ξέρουμε ποια είναι αξιόπιστα. Δοκιμάσαμε κάποια κινέζικα τεστ, υπάρχουν κι άλλα στην αγορά. Θα δούμε ποια θα είναι πιο αξιόπιστα», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην προγραμματισμένη ημερήσια ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στην ερώτηση αν ιαθέντες έχουν αναπτύξει ανοσία και αν έχουν ελεγχθεί σχετικά, ο κ. Τσιόδρας απάντησε ότι όντως υπάρχει ανάπτυξη ανοσίας, που δεν ξέρουμε όμως πόσο θα κρατήσει.