Τσίπρας από τη Ζάκυνθο: “Δεν είναι διαφορετικοί οι άνθρωποι που έρχονται από τα χερσαία σύνορα, από τον Προμαχώνα και διαφορετικοί αυτοί που έρχονται στα αεροδρόμια και τα λιμάνια μας” (video)

Βρέθηκα σήμερα στη Ζάκυνθο, σε έναν τόπο που βιώνει με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η ανικανότητα της κυβέρνησης να φτιάξει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού, κάνει τη ζωή των ανθρώπων του νησιού, χειρότερη, μέρα με τη μέρα. Μια παρόμοια εικόνα, δηλαδή, με αυτή που αντικρίζω σε όποιο σημείο της Ελλάδας έχω βρεθεί το τελευταίο διάστημα.
Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι έχουν εδώ και πολύ καιρό, μόνο έξοδα και καθόλου έσοδα. Επιπλέον, ο ερασιτεχνισμός και η έλλειψη σχεδίου σε συνδυασμό με τα αντιφατικά μηνύματα της κυβέρνησης, οδηγούν και στην αναζωπύρωση της επιδημίας. Δεν εφήρμοσε ενιαία πρωτόκολλα επιδημιολογικά σε όλες τις πύλες εισόδου. Και βεβαίως δεν είναι διαφορετικοί οι άνθρωποι που έρχονται από τα χερσαία σύνορα, από τον Προμαχώνα και διαφορετικοί αυτοί που έρχονται στα αεροδρόμια και τα λιμάνια μας. Η εφαρμογή ενιαίων πρωτοκόλλων στα λιμάνια στα αεροδρόμια και στα χερσαία σύνορα ήταν κάτι αυτονόητο που έπρεπε να είχε προνοήσει. Όπως επίσης έπρεπε να είχε προνοήσει, να είχε απαιτήσει την δυνατότητα να υπάρχει τεστ για τον κορωνοϊό για κάθε επισκέπτη που έρχεται αεροπορικώς σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας από το εξωτερικό.
O κύριος Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι πολίτες στάθηκαν εξαιρετικά υπεύθυνοι σε αυτή την κρίση. Τώρα ήρθε η ώρα να το πράξει και η κυβέρνηση, σταματώντας να προσεγγίζει με προχειρότητα τόσο την υγεία των ανθρώπων, όσο και την οικονομία.
#Ζάκυνθος #ΜένουμεΌρθιοι

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/615002529145781/