Στο αφήγημα των πρώτων 100 ημερών μετά από την ολοκλήρωση των τριών προγραμμάτων προσαρμογής επέμεινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα μετρά τις πρώτες 100 μέρες της εκτός μνημονίων. Τις 100 πρώτες πραγματικά δικές μας μέρες» είπε και τόνισε πως «έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής», ενώ συμπλήρωσε: «Τώρα είναι η ώρα να επιταχύνουμε την υλοποίηση του δικού μας προγράμματος».

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρισε στη Νέα Δημοκρατία πως διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός μίλησε για τις προσλήψεις στο Δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα που επιχειρεί η κυβέρνηση του σε αντίθεση με τις απολύσεις που ετοιμάζει ο Κ.Μητσοτάκης και η ΝΔ:  «Εμείς που πετύχαμε το 1 προς 1 στο Δημόσιο που θέλει να μην το εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης, έχουμε σχέδιο για προσλήψεις σε ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς στο Δημόσιο όπως είναι η υγεία και η παιδεία, αλλά και προσλήψεις στο ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτακης οραματίζεται απολύσεις χωρίς έλεος για συμβασιούχους και δημοσίους υπαλλήλους και, βεβαίως, απελευθέρωση απολύσεων και στον ιδιωτικό τομέα...Είναι το alter ego του κ. Τόμσεν ο κ. Μητσοτάκης. Ψηφίσει ΝΔ και σου έρχεται σε συσκευασία δύο σε ένα και το ΔΝΤ»,

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν θα κάνει πίσω στην συμφωνία με την Εκκλησία, αλλά και ότι θα ολοκληρώσει την συμφωνία των Πρεσπών.

Κατέληξε, δε, εκφράζοντας την βεβαιότητα του για μία νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019, καθώς, όπως είπε «είμαι βέβαιος ότι ο λαός δεν θα επιλέξει να τον κυβερνήσουν τα τζάκια και η διαπλοκή».

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΟι απαράδεκτες συνθήκες στο γήπεδο του Αργοστολίου – ΒΙΝΤΕΟ
Επόμενο άρθροΘα προσφύγει νομικά η ΠΙΝ αν δεν αφαιρεθούν, με διαπιστωτική πράξη, από το Υπερταμείο, τα ακίνητα που έχει ιδιοκτησία ή συνιδιοκτησία ή έχουν παραδοθεί ως χρήση στην ΠΙΝ