Τσίπρας: Εκλογές τον Οκτώβριο -Πότε μπορεί να γίνουν πιο νωρίς

Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, αυτός είναι ο στόχος μου, αυτή είναι η στοχοπροσήλωσή μου. Σε πείσμα πολλών αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει και την τελευταία μέρα που το Σύνταγμα της δίνει τη δυνατότητα να κυβερνά. Ο Οκτώβριος είναι ο στόχος μου», τόνισε, ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Open.

Ερωτηθείς, όμως, αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνά με ψήφο ανοχής από τη Βουλή, παραδέχθηκε ότι σε αυτή την περίπτωση  «υπάρχει πολιτικό πρόβλημα. Σ’ αυτή την  εκδοχή που την θεωρώ απίθανη, θα προχωρήσω εν ευθέτω χρόνο και με συντεταγμένο τρόπο σε εκλογές», πρόσθεσε. Πάντως, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δεν θέλησε να απαντήσει αν αυτό σημαίνει το Μάιο.

«Δεν θα αφήσουμε κρίσιμα θέματα για τη σταθερότητα της οικονομίας και την ενίσχυση των αδύναμων», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας θέματα όπως, μεταξύ άλλων,  η Συνταγματική Αναθεώρηση, η επιδότηση ενοικίου αλλά και αύξηση κατώτατου μισθού..

Κατέληξε, πάντως, επαναλαμβάνοντας ότι «είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο εταίρος μου δεν θα δώσει στην ευκαιρία στους πολιτικούς μας αντιπάλους» να ρίξουν την κυβέρνηση αλλά και καθιστώντας σαφές ότι «η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα».

Αναδημοσιευση από www.aftodioikisi.gr