Και στη σημερινή μου συνομιλία με τους ανθρώπους της αγοράς στην Κεφαλονιά, αντίκρισα μια εικόνα δυσάρεστη και στενάχωρη. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αβεβαιότητα διότι βλέπουν τους τζίρους να έχουν μειωθεί 70%-80% και τις υποχρεώσεις να τρέχουν, όπως τα ενοίκια και οι επιταγές. Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι εποχικοί, βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση που έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια.
Εμείς ζητήσαμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη χρηματοδότηση της εργασίας και όχι στην αναστολή της, όπως έκανε. Είπαμε το αυτονόητο, ότι η μικρομεσαία επιχείρηση όταν έχει ανασταλεί η λειτουργία της για τρεις μήνες και καλείται να επανεκκινήσει σε ιδιαίτερες συνθήκες μειωμένης ζήτησης, πρέπει να έχει κεφάλαιο κίνησης και για αυτό ζητήσαμε τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση με μοναδικό κριτήριο τους εργαζόμενους που απασχολεί. Προβλέψαμε ένα κεφάλαιο περίπου στα 3 δισ. για την ενίσχυση των επιχειρήσεων με επιδότηση από το κράτος.
Εάν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα, έστω και τώρα, οι επόμενοι μήνες θα είναι καταστροφικοί.

Επίσκεψη στην Κεφαλονιά

Και στη σημερινή μου συνομιλία με τους ανθρώπους της αγοράς στην Κεφαλονιά, αντίκρισα μια εικόνα δυσάρεστη και στενάχωρη. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βρίσκονται σε αβεβαιότητα διότι βλέπουν τους τζίρους να έχουν μειωθεί 70%-80% και τις υποχρεώσεις να τρέχουν, όπως τα ενοίκια και οι επιταγές. Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι εποχικοί, βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση που έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια.Εμείς ζητήσαμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη χρηματοδότηση της εργασίας και όχι στην αναστολή της, όπως έκανε. Είπαμε το αυτονόητο, ότι η μικρομεσαία επιχείρηση όταν έχει ανασταλεί η λειτουργία της για τρεις μήνες και καλείται να επανεκκινήσει σε ιδιαίτερες συνθήκες μειωμένης ζήτησης, πρέπει να έχει κεφάλαιο κίνησης και για αυτό ζητήσαμε τη μη επιστρεπτέα ενίσχυση με μοναδικό κριτήριο τους εργαζόμενους που απασχολεί. Προβλέψαμε ένα κεφάλαιο περίπου στα 3 δισ. για την ενίσχυση των επιχειρήσεων με επιδότηση από το κράτος. Εάν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα, έστω και τώρα, οι επόμενοι μήνες θα είναι καταστροφικοί.

Gepostet von Alexis Tsipras am Freitag, 17. Juli 2020