Τσουκάτος: Επικαλέστηκε τον κώδικα εχεμύθειας! Δίωρη κατάθεση στους Εισαγγελείς διαφθοράς

Τον

Ο κ. Τσουκάτος κλήθηκε με αφορμή όσα ανέφερε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας περί χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ με 16 δις δραχμές την προεκλογική περίοδο του 2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλοτε κραταιός άνδρας του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε στην ίδια γραμμή με αυτή που χάραξε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η οποία και προκάλεσε την εισαγγελική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Τσουκάτος κατηγορείται για δωροδοκία και συγκεκριμένα ότι έλαβε ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο χρησιμοποίησε για να δωροδοκήσει στελέχη του ΟΤΕ ενόψει της υπογραφής της σύμβασης 8002.

Κατά

πληροφορίες ο κ. Τσουκάτος επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημιτης, δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις εταιρίες που επιχορήγησαν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των εταιριών αυτών.

Σχετικά με το που χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα φέρεται να υποστήριξε ότι δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για τη χρηματοδότη ετεροδημοτών, φυλλάδια του κόμματος κλπ, ενώ διευκρίνισε ότι από τα 16 δις δραχμές που φέρεται να έλαβε το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση.

Επίσης, φέρεται να επέμεινε ότι από το 2008 -όταν άνοιξε η έρευνα για τα μαύρα ταμεία της Siemens- είχε αναφέρει σε εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τις ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων και τη συνήθη πρακτική που ακολουθείτο, χωρίς ωστόσο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.

Αναδημοσιευση από www.newsit.gr