Του: Κυριάκου Βελόπουλου,

Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ : Την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Τον κο Υπουργό Εσωτερικών

Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι της περιοχής του Ληξουρίου Κεφαλλονιάς, έντονος προβληματισμός και δυσαρέσκεια υπάρχουν στην τοπική τους κοινωνία, αναφορικά με τα σχολεία του Ληξουρίου (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκεια), που φιλοξενούν ακόμη τους μαθητές τους σε κοντέινερ, έξι σχεδόν χρόνια, μετά τους δίδυμους σεισμούς στο νησί, το 2014.

Όπως δηλώνουν οι γονείς, μετά τον σεισμό του 2014, γίνονται μαθήματα μέσα σε κοντέινερ, δίπλα στη θάλασσα -σε συνθήκες τρομερής υγρασίας, ενώ μάλιστα, σε κάποια από τα «κοντέινερ-αίθουσες τάξης» έχουν χαλάσει και τα κλιματιστικά!

Το «προσωρινό» μέτρο της φιλοξενίας των τάξεων σε κοντέινερ έγινε για αυτούς μόνιμο, αφού είχαν δοθεί υποσχέσεις στην τοπική κοινωνία, πως θα ανακατασκευαστούν τα σχολεία και θα επιστρέψουν οι μαθητές εκεί.

Έξι σχεδόν χρόνια μετά, εξακολουθούν οι Ληξουριώτες γονείς και μαθητές να βιώνουν πρωτόγονες καταστάσεις, όντας θύματα της αδιαφορίας της Πολιτείας, που αμελεί για την αποκατάσταση των ζημιών στα σχολικά κτήρια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να επισκευαστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στα ως άνω σχολεία του Ληξουρίου από τους σεισμούς, προ εξαετίας, προκειμένου οι μαθητές της εν λόγω περιοχής να επιστρέψουν στην «κανονικότητα» της φοίτησης σε ένα αξιοπρεπές σχολικό ίδρυμα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Προηγούμενο άρθροΣτρουθοκάμηλος προσπαθεί να μπει στο πλάνο ενώ κάνει δηλώσεις πολιτικός (vid)
Επόμενο άρθροΑργοστόλι: Γεύση & γνώση στο Baroque (pics)