Στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο Κυριάκος Βελόπουλος εξέφρασε και παράπονο για την απουσία των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών

Με παράπονο για την απουσία των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών κατά τη διαρκείας της ομιλίας του, ξεκίνησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Επεκτάθηκε στα ελληνοτουρκικά, την μη ύπαρξη πολυφωνίας στα κανάλια – λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν καρέτα – καρέτα στους τηλεοπτικούς σταθμούς – και δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά σε «λαθρομετανάστες», κατά την προσφιλή του τακτική.

«Θεωρώ απαράδεκτο να μιλάει ο κ. Βαρουφάκης και να μην εδώ οι πολιτικοί αρχηγοί να τον ακούνε. Εγώ κάθε φορά που μιλάνε οι πολιτικοί αρχηγοί είμαι εδώ. Δεν καταλαβαίνω την λογική να μιλάει ένας πρόεδρος και να λείπουν οι υπόλοιποι. Έμεινα μόνος, σαν το λεμόνι. Δεν είναι θέμα ευγένειας αλλά πολιτικής σωφροσύνης» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε άστοχη την προώθηση του πτωχευτικού νομοσχεδίου αυτές τις ημέρες στη Βουλή, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει ζήτημα με την Τουρκία. «Σήμερα έχουμε τους Τούρκους στο Αιγαίο, εμείς είμαστε εδώ και ξιφουλκούμε. Την ώρα που χρειάζεται εθνική ομοψυχία καταθέτετε ένα πτωχευτικό νομοσχέδιο και ασχολούμαστε με αυτό. Κακώς η κυβέρνηση έφερε τον πτωχευτικό τώρα, που είναι πραγματικά πτωχευτικός γιατί πτωχεύουν όλοι οι Έλληνες, και δεν τον έφερε σε 15 μέρες. Ποια η βιασύνη; Πως θα δείξουμε στην Τουρκία ότι υπάρχει αρραγές πολιτικό μέτωπο» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σχολίασε και την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του κ. Σταικούρα, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Σταϊκούρα σε ευκαιρία συσπείρωσης της κυβέρνηση. Αν θέλαμε να κάνουμε πρόταση πρέπει να κάνουμε σε όλη την κυβέρνηση. Δεν ασκεί μόνος του πολιτική ο κ. Σταϊκούρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τη συσπείρωση της ΝΔ. Τα αποτελέσματα του νομοσχεδίου θα τα δούμε τους επόμενους μήνες. Είναι δολοφονικά» είπε και συμπλήρωσε : «Επιλέξατε να πάρετε τα σπίτια των Ελλήνων την ώρα που δίνετε δωρεάν σπίτια στους λαθρομετανάστες».

Κατά την ομιλία του, κάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να στηρίξουν στα ελληνοτουρκικά τον πρωθυπουργό: «Επειδή είναι δύσκολοι καιροί πρέπει όλοι να σταθούμε δίπλα στον πρωθυπουργό. Κι εκείνος είναι υποχρεωμένος να μας ενημερώσει. Και όταν βγούμε έξω, να μη μιλήσει κανένας παρά μόνο ο πρωθυπουργός. Ούτε διαρροές, ούτε τίποτα.».

Ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για λάθη της κυβέρνησης, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την απόφαση να μην πάνε μέλη της κυβέρνησης στη εκκλησία για την 28η Οκτωβρίου, αλλά και την «απομάκρυνση» από την Ρωσία. «Δε μπορεί να λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι δεν θα πάει κανείς από την κυβέρνηση στην εκκλησία. Δεν μπορεί να πάει ένας; Είναι θεσμικό ατόπημα. Δεύτερο λάθος απομακρυνθήκαμε από το ρωσικό παράγοντα. Μην πάμε μονοπολικά. Πρέπει να δείξουμε σε Γερμανούς και Ευρωπαίους ότι αν θέλουμε φεύγουμε και από τον άξονα τους».

Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε και στο ζήτημα της πολυφωνίας στα κανάλια, λέγοντας: «Άνοιξα την τηλεόραση το πρωί και παίζουν μόνο ΝΔ. Έψαχνα να βρω κανέναν του ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα σαν καρέτα – καρέτα είναι. Καλά ΚΚΕ δεν το συζητώ είναι είδος προς εξαφάνιση. Το ΕΣΡ δεν παρεμβαίνει για πολυφωνία στα κανάλια».

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: 790 νέα κρούσματα σήμερα – 10 ακόμη θάνατοι-Διασωληνωμένοι βρίσκονται 84 συμπολίτες μας.
Επόμενο άρθρο“Ενα ακόμη τρόπαιο στην συλλογή μας, και ο πρώτος μας φετινός τίτλος…”