Επισκέψεις εργασίας σε Υπουργεία με τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη

Χθες και σήμερα είχα συναντήσεις εργασίας σε Υπουργεία με τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Κατσιβέλη.

Χθες Τρίτη 8 Ιουνίου συναντήσαμε τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη. Τα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν:

  • Η κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης στα Κουβαλάτα
  • Η κατασκευή μεταλλικής δεξαμενής στην Κατωγή
  • Η παρακολούθηση της ωρίμανσης του έργου αφαλάτωσης Ληξουρίου, με προϋπολογισμό περίπου 4.700.000 ευρώ

Ο κ. Κουτουλάκης αναμένεται να επισκεφθεί την Κεφαλονιά και την Ιθάκη τις επόμενες εβδομάδες και για αυτό το λόγο συζητήσαμε επίσης για το έργο καθαρισμού και επιδιόρθωσης του λιμένα της Αγίας Ευφημίας.

Σήμερα Τετάρτη 9 Ιουνίου με τον κ. Κατσιβέλη συναντήσαμε τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννη. Αντικείμενο της συζήτησης η κατεδάφιση των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου. Το έργο είναι συμβασιοποιημένο και ολοκληρώνονται τα διαδικαστικά.

🔷 Συναντήσεις εργασίας σε Υπουργεία με τον Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Γιώργο Κατσιβέλη, την Τρίτη 8 Ιουνίου και την Τετάρτη 9 Ιουνίου.📍 Αναλυτικά στο σύνδεσμο που ακολουθεί ⤵https://bit.ly/3waOnKn

Posted by Παναγής Καππάτος on Wednesday, June 9, 2021

Στο Υπουργείο συναντήθηκα και με τον κ. Στέφανο Λέκκα, Διευθυντή του γραφείου του Γ.Γ. Υποδομών κ. Καραγιάννη. Συζητήσαμε για την απομάκρυνση των αδρανών υλικών από το λιμάνι Αργοστολίου. Η απόφαση ανάθεσης στο Δήμο Αργοστολίου αναμένεται την επόμενη εβδομάδα με ένα ποσό περί τα 100.000 ευρώ.

Τέλος με τον κ. Κατσιβέλη συναντήσαμε σήμερα την Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καλογήρου, με την οποία αναλύσαμε θέματα σχεδιασμού που αφορούν την πρωτογενή παραγωγή στην Παλική και άλλες περιοχές των νησιών μας.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης