Βγήκε το νομοσχέδιο: Καταργείται ο Φορέας Διαχείρισης Αίνου-Παράρτημα της Ζακύνθου γίνεται η Κεφαλονιά-Δεύτερο “χτύπημα” μετά τη ΜΕΘ (έγγραφα)

Αγαπητό kefalonia magazine

Θυμάστε πριν τον κορωνοιό, υπήρξε μία έντονη συζήτηση για την ενδεχόμενη κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Αίνου. Τότε υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει.

Δυστυχώς όμως, χθες το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος κατατέθηκε στη Βουλή και περιλαμβάνει αυτό που πολλοί φοβόντουσαν: Την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου!

Πρόκειται για το νομοσχέδιο “Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις” όπου όλες τις διατάξεις του μπορείτε να τις βρείτε εδώ

Στο παράρτημα λοιπόν του Νομοσχεδίου αναφέρεται ότι Καταργείται ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου. Στη θέση του φτιάχνεται ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ,ΑΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Με έδρα τη Ζάκυνθο και απλό παράρτημα στο Αργοστόλι!

Πρόκειται ουσιαστικά για το δεύτερο “χτύπημα” της Ζακύνθου έναντι της Κεφαλονιάς μετά το θέμα της ΜΕΘ και το ερώτημα είναι: Πως αυτό το σημαντικό ζήτημα ξέφυγε της προσοχής του βουλευτή μας Παναγή Καππάτου; Και μάλιστα όταν ήδη είχε γίνει γνωστό! Είναι πιο “καπάτσος” τελικά ο βουλευτής Ζακύνθου;

Πρόκειται ασφαλώς για μία δυσάρεστη εξέλιξη που μετατρέπει την Κεφαλονιά σε παράρτημα της Ζακύνθου με ότι αυτό σημαίνει για χρηματοδοτήσεις, συνέδρια, δράσεις αλλά και το προσωπικό που εργάζεται στον Φορέα Διαχείρισης. Να σημειωθεί ότι εμείς έχουμε περισσότερες προστατευόμενες περιοχές (7) από ότι η Ζάκυνθος που πλέον γίνεται το “αφεντικό” στα Ιόνια Νησιά στον τομέα αυτόν!

Αναμένουμε τις αντιδράσεις του βουλευτή αλλά και των τοπικών φορέων και αιρετών μας

Ο τοπικός αναλυτής