Νομοθετική ρύθμιση που θα δώσει οριστική λύση στο θέμα των εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα φέρει το υπουργείο Εσωτερικών εντός του Νοεμβρίου, και ουσιαστικά θα ξεπερνά το «εμπόδιο» μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει την αυξημένη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας, για το σύνολο των θέσεων που προβλέφθηκε στο πλαίσιο της 4Κ/2020 προκήρυξης για το προσωπικό του προγράμματος.

Αυτό μεταφέρθηκε σήμερα στην αντιπροσωπεία των εργαζομένων που συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Μάκη Βορίδη, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης τους. 

Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση στο υπουργείο που έχει επεξεργαστεί το πανελλαδικό συντονιστικό τους, με βάση την οποία διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας όλου του προσωπικού σε σχέση με την απόφαση του ΣτΕ αλλά και των 163 εργαζομένων που έμειναν εκτός του προγράμματος μετά την οριστική έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 4Κ/2020.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου απάντησε πως θα μελετήσει την πρόταση και θα δώσει απάντηση στα μέσα Νοέμβρη, ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών.

Παρά τη θετική εξέλιξη οι εργαζόμενοι σημείωσαν μετά την συνάντηση ότι «οι λύσεις δίνονται στον δρόμο» και κάλεσαν σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις.

Την στιγμή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι», πραγματοποιούσαν την κινητοποίηση τους και είχαν την συνάντηση με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΣ προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους, η ΠΟΕ – ΟΤΑ είχε οργανώσει συνάντηση με την ΚΕΔΕ για το θέμα προκειμένου ο κ. Παπαστεργίου να τους εκφράσει τη συμπαράσταση του…

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΝέος σοκαριστικός διάλογος 12χρονης – Μίχου για ουσίες – Το πρώτο επισκεπτήριο για την μητέρα της στον Κορυδαλλό
Επόμενο άρθροΔιπλό self test: Η ένδειξη που δείχνει ότι κόλλησες ακόμα κι αν είσαι αρνητικός στον κορωνοϊό