Βορίδης για τη βασιλόπιτα των 12.000€: Θα την πληρώσω από την τσέπη μου

Ο… σάλος ξεκίνησε από μια ανάρτηση της πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, πως η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας φέτος θα κοστίσει 12.000 ευρώ. Η κόντρα δεν άργησε να ξεσπάσει και σήμερα (21.01.2020) είχε και συνέχεια στον τηλεοπτικό αέρα.

Στην πρωινή εκπομπή του OPEN βρέθηκαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. Κουβέντα στην κουβέντα, η κόντρα δεν άργησε να ξεσπάσει, με τον κ. Ζαχαριάδη να ρωτά τον Μ. Βορίδη αν είναι ο «μπαμπάς» τον εργαζομένων «για να τους δίνετε μια καλή γιορτή» και πως θα βρεθούν τα λεφτά για το μέρισμα «αν ο καθένας από εσάς σπαταλάει 12 χιλιάρικα».

Από την πλευρά του, ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως το κονδύλι αυτό υπήρξε «δεν το κατασκεύασα εγώ, υπάρχει ο κωδικός για αυτή τη δαπάνη, δεν το εκπόνησα εγώ» και στο ερώτημα αν είναι «ο μπαμπάς των εργαζομένων», απάντησε «είμαι ο υπουργός τους».

Αλλά η «είδηση» βγήκε στη συνέχεια, όταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι «η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ, για να είμαστε συνεννοημένοι». «Θα βοηθήσω κι εγώ κ. Βορίδη», είπε με εμφανή την ειρωνεία ο Κώστας Ζαχαριάδης αλλά η… προσφορά του δεν έγινε δεκτή.

«Και επειδή δεν είμαι πλούσιος για να μπορώ να βγάλω εύκολα τα 12.000 ευρώ, θα τα πάρω, θυμάστε μια ωραία αποζημίωση που μου είχε δώσει ο συγκυβερνήτης του κ. Ζαχαριάδη, ο κ. Καμμένος, για προσβολή προσωπικότητας; Μου είχε δώσει 40.000. Από την αποζημίωση του συγκυβερνήτη, θα κάνω την εκδήλωση για τους εργαζομένους».

«Μπορώ να έρθω κι εγώ να γλεντήσουμε λοιπόν», ξανά με δόση ειρωνείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή τη φορά η πρόταση – πρόσκληση έγινε δεκτή «με μεγάλη ευχαρίστηση» από τον Μάκη Βορίδη.

Πηγή: newsit.gr