Με αφορμή το ερώτημα που διατύπωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισημαίνει τα εξής:

«Σχετικά με τις απορίες του κ. Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η απάντηση είναι απλή: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία».

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για σχέδιο μετακίνησης της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών από την κυβέρνηση.

Ειδικότερα σημείωσε: «Διάβαζα σήμερα ότι η κυβέρνηση σκέπτεται να μεταθέσει τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών για να γίνουν μαζί τις ευρωεκλογές. Δεν μπορείς να μεταφέρεις τα γκολ ποστ όπως επιθυμείς. Πρέπει να μας πει η κυβέρνηση πότε θα γίνουν;». Συνέχισε με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς όμως τι κάνουμε; Είναι σαφές και ορθώς ειπώθηκε ότι βασικός στόχος είναι η πολιτική αλλαγή που θα έχει γίνει μέχρι τότε, να ριζώσει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο στόχος είναι το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών να μην είναι ο χάρτης κόκκινος αλλά κόκκινος ή κοκκινοπράσινος. Στόχος είναι η πολιτική αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε «να φτιάξουμε ψηφοδέλτια που θα κερδίσουν τους υποψηφίους της δεξιάς. Υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο που λέει ότι με 43% βγαίνει δήμαρχος. Άρα πρέπει να διαμορφώσουμε ψηφοδέλτια για να βγάλουμε δημάρχους από την πρώτη Κυριακή. Να είμαστε πιο διαλλακτικοί στο ζήτημα των προσώπων αλλά να είμαστε άκαμπτοι στα θέματα αρχών και αξιών. Να κάνουμε ένα βήμα πίσω στο θέμα των προσώπων και των προσωπικών φιλοδοξιών και να διαμορφώσουμε ψηφοδέλτια νίκης».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Περπατώντας από την Πάστρα στο Παλαιόκαστρο (εικόνες)
Επόμενο άρθροΜπράβο! Ασημένιο μετάλλιο για την Στεφανία Παπαδάτου του Αθλητικού Σκοπευτικού συλλόγου Κεφαλονιάς (εικόνες)