Βουλευτής: Επίσκεψη στην Πυροσβεστική-Τα προβλήματα που του τέθηκαν

Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου επισκέφθηκα την έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Αργοστόλι, για να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Υπηρεσίας για το έργο τους και να τους ευχηθώ καλή χρονιά.

Είχα μια μακρά συζήτηση με τους αξιωματικούς και το προσωπικό. Με ενημέρωσαν λεπτομερώς για τα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος πανελλαδικά, όσο και για τις ιδιαιτερότητες σε τοπικό επίπεδο, όπως η δυσκολία ανεύρεσης οδηγών για τα οχήματα. Μου περιέγραψαν επίσης πως εξελίχθηκε η αντιπυρική περίοδος του 2019, που ήταν αρκετά καλή για τα νησιά μας.

Θεωρώντας πως εκφράζω το σύνολο της κοινωνίας μας, επιθυμώ να τους ευχαριστήσω θερμά για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και για τον αγώνα που κάνουν, ιδιαίτερα τη θερινή περίοδο.

Η επίσκεψή μου στην υπηρεσία ήταν πολύτιμη, καθώς ενημερώθηκα για τα προβλήματά της σε μια περίοδο που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο νόμου για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Κρίσεων και την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα νησιά μας αντιμετωπίζουν ευρύ φάσμα περιστατικών που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία (σεισμοί, πυρκαγιές, κατολισθήσεις, καιρικά φαινόμενα) και ένας αποτελεσματικός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας αφορά άμεσα όλους τους πολίτες των νησιών μας.

Η δημιουργία δημοσιονομικού χώρου και η αύξηση του ΑΕΠ είναι οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν την ενίσχυση της εκπαίδευσης του προσωπικού και του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η κυβέρνηση. Ήδη από την 1.1.2020 οι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης εντάσσονται σε πλήρες 24ωρο ωράριο, δύο μήνες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι.

Παναγής Καππάτος