Βουλή: Ποιοι “γαλάζιοι” βουλευτές ψηφίζουν υπέρ της διάσπασης (ονόματα)

Εκτός κομματικής «γραμμής» βρίσκονται σε σχέση με την τροπολογία για το «σπάσιμο» των δήμων βουλευτές και των δύο μεγάλων κομμάτων. Αν και οι συγκεκριμένοι βουλευτές δεν αναμένεται στην σημερινή ψηφοφορία να διαφοροποιηθούν, έχουν εκφράσει είτε παλαιότερα είτε σήμερα διαφορετική άποψη από αυτή που υποστηρίζουν τα κόμματά τους (υπέρ ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά η ΝΔ). Συγκεκριμένα:

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ: Κατά, κι εδώ είναι το παράδοξο, είναι ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, αν και είχε εισηγηθεί η διάσπαση να γίνει μετά τις εκλογές, «καπελώθηκε» από τον γραμματέα του κόμματος Π.Σκουρλέτη και βουλευτές που επιθυμούν διακαώς το «σπάσιμο» των δήμων για καθαρά προεκλογικούς λόγους.

Αναφανδόν κατά της διάσπασης της Κέρκυρας είναι η τοπική βουλευτής Φωτεινή Βάκη, η οποία, μάλιστα, είχε και θερμό επεισόδιο με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή.

Κατά, όμως, της συγκεκριμένης τροπολογίας, γιατί δεν περιλαμβάνει και δήμους των περιοχών τους είναι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελος και ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Οι υπέρ της ΝΔ

Στην αντίπερα όχθη, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην τροπολογία, υπέρ της διάσπασης του δήμου Λέσβου που περιλαμβάνεται στην τροπολογία τάσσεται ο τοπικός βουλευτής και πρώην υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, θέση την οποία επανέλαβε και κατά την χθεσινή του ομιλία στη Βουλή.

Υπέρ της διάσπασης του δήμου Σερβίων Βελβεντού που επίσης περιλαμβάνεται στην τροπολογία έχει ταχθεί και ο βουλευτής Κοζάνης της και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας του κόμματος Γιώργος Κασαπίδης. Μιλώντας μάλιστα στο kozan.gr έβαλε και άλλους δήμους της περιοχής στο κάδρο της διάσπασης: «Από την αρχή ήμουν υπέρ της ανεξαρτητοποίησης του Βελβεντού, αλλά και της Αιανής και του Άνω Βοϊου. Αυτή είναι η άποψη μου εδώ και αρκετά χρόνια. Η θέση μου είναι διαχρονική και σταθερή», είπε χαρακτηριστικά.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει μιλήσει, υπέρ της διάσπασης του δήμου Κερκυραίων είχε ταχθεί παλαιότερα ο πρώην τοπικός και νυν της Β΄Αθηνών, Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα υπέρ του «σπασίματος» του δήμου Σάμου τάσσεται και ο «γαλάζιος» δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr