Στην εξεύρεση εναλλακτικού σχεδίου για την καραντίνα στη Βρετανία, φαίνεται να προχωρά η κυβέρνηση, καθώς πλήθος βουλευτών, διαφωνεί με το μέτρο.

Ο επικεφαλής στρατηγικός σύμβουλος του Boris Johnson, Sir Eddie Lister, φαίνεται να στηρίζει τον αεροπορικό και τουριστικό κλάδο και ζητά να προστατευτούν από τον αντίκτυπο ενός μακροπρόθεσμου Lockdown.

Ο Υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, Alok Sharma, υποστήριξε το σχέδιο μέσω συνεντεύξεων στα μέσα και τόνισε ότι αυτό θα επαναξιολογείται κάθε 3 εβδομάδες και θα χαλαρώσει το καλοκαίρι εάν κάτι τέτοιο κριθεί ασφαλές.

Οι βουλευτές πιστεύουν ότι υπάρχει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός εντός του Υπουργικού Συμβουλίου μεταξύ των Υπουργών που στηρίζουν το σχέδιο όπως η Priti Patel (Υπ. Εσωτερικών)  και ο Dominic Raab (Υπ. Εξωτερικών) και αυτών που επιθυμούν να υπάρξουν εξαιρέσεις όπως ο Grant Shapps (Υπ. Μεταφορών), ο Rishi Sunak (Υπ. Οικονομικών) και ο Robert Jenrick.

Οι συντηρητικοί βουλευτές λένε ότι το μέτρο θα καταστήσει τη Βρετανία κλειστή ως προς τον διεθνή τουρισμό. Ο πρώην Υπουργός David Davis κάνει λόγο για εξαιρέσεις σε χώρες με χαμηλό ρυθμό μετάδοσης όπως η Ελλάδα.

Ο αριθμός των βουλευτών οι οποίοι στηρίζουν τον Τουρισμό και τις αερομεταφορές ανέρχονται στους 50 δείχνοντας μία τάση για αναθεώρηση της καραντίνας. Ωστόσο, δεν αντίκεινται όλοι στο μέτρο, όπως για παράδειγμα η πρώην Υπουργός Μεταφορών, Theresa Villiers, η οποία στηρίζει το μέτρο μίας πιο στοχευμένης καραντίνας από την οποία θα εξαιρούνται χώρες με χαμηλό αριθμό νέων κρουσμάτων όπως η Γερμανία και η Δανία, με τις οποίες και προτείνει τη δημιουργία «γεφυρών».

Ο Grant Shapps τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας εναέριων γεφυρών αλλά σύντομα κατακρίθηκε από την κυβέρνηση για τη στάση του.

ΠΗΓΗ

Πηγή: https://money-tourism.gr/ | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr

Προηγούμενο άρθροΘεόφιλος: Τα έργα του Λιμενικού Ταμείου θα ενταχθούν στο “Αντώνης Τρίτσης”-“Δίνουμε μάχη για να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ από τα χρηματοδοτικά προγράμματα”-Πότε θα λειτουργήσει ο Πλατύς Γιαλός (ηχητικό)
Επόμενο άρθροΚοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν οι αιτήσεις μέσω ΚΕΠ -235.000 δικαιούχοι (διαδικασία+δικαιολογητικά)