Βρέθηκε ο… πρώτος που θα φύγει με τον ανασχηματισμό! Η “προδοσία” και οι υπουργοί που… κινδυνεύουν

Πρόκειται για υφυπουργό που όπως αποκάλυψε η στήλη Παραπολιτικά στο Έθνος της Κυριακής «συνελήφθη» επ’ αυτοφώρω σε γραφείο κόμματος της αντιπολίτευσης, με την «κατηγορία» ότι υπαγόρευε σε βουλευτή του συγκεκριμένου κόμματος ερώτηση εναντίον του υπουργού του».

Σύμφωνα με τη στήλη, μάλιστα, για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί και… επιληφθεί το Μέγαρο Μαξίμου, δείχνοντας στον υφυπουργό «κίτρινη κάρτα» και αναμένεται να του δείξει την έξοδο από την κυβέρνηση στον ανασχηματισμό, όταν αυτός γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μάλιστα, στο μικροσκόπιο της αξιολόγησης βρίσκονται οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, για τους οποίους υπάρχουν συγκεκριμένα παράπονα, κυρίως από βουλευτές της ΝΔ και όπως έχει πει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όλοι τελούν υπό αξιολόγηση.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μιλήσει για τον ανασχηματισμό στο Politico κατά την άφιξή του, την περασμένη εβδομάδα, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Μάλιστα, στην αναφορά του δημοσιογράφου πως οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται στην κυβέρνηση (σ.σ. με αφορμή την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας), ο πρωθυπουργός είχε απαντήσει: ««αυτό είναι κάτι που σκοπεύω να αλλάξω στον πρώτο ανασχηματισμό», τονίζοντας ωστόσο ότι αυτός δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του.

Πηγή: newsit.gr