Σε μια εποχή προκλήσεων για τα Επτάνησα ξεκίνησε τις εργασίες του, το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίου, φέρνοντας τα στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος αφού στόχος είναι η προσέγγιση και ανάδειξη καίριων ζητημάτων. Εστιάζοντας σε εκείνα που απασχολούν την περιοχή του Ιονίου, το συνέδριο που συνδιοργανώνουν η ιστορική εφημερίδα “Πελοπόννησος” της Αχαΐας, το Περιφερειακό Τηλεοπτικό Κανάλι “ΙΟΝΙΑΝ”, και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την υποστήριξη όλων των σημαντικών φορέων της οικονομίας, παραγωγής και ανάπτυξης, διεξάγεται σήμερα Παρασκευή 23 και αύριο Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στο Αργοστόλι.

Στις εργασίες του συμμετέχουν και συνεργάζονται τοπικοί και κρατικοί Φορείς, παράγοντες της κοινωνικής, οικονομικής ζωής και της περιφέρειας αλλά και εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής. Επομένως, αποκτούν εποικοδομητικό και πολυθεματικό προσανατολισμό, δημιουργώντας ένα νέο μοχλό ανάπτυξης για περιοχή. Μέσα από το γόνιμο διάλογο μεταξύ των αρμόδιων, θα προκύψουν κρίσιμα συμπεράσματα για το προφίλ και τις διεκδικήσεις της περιοχής στους τομείς της οικονομίας, παραγωγής και ανάπτυξης.

Στην έναρξη του Συνεδρίου τόσο ο Μητροπολίτης Κεφαλονιάς κ.κ. Δημήτριος, όσο και ο ceo του ΙΟΝΙΑΝ Σπύρος Καμπιώτης αναφέρθηκαν στο Συνέδριο και στην αναγκαιότητα που υπάρχει να συνεχιστεί ως θεσμός. Από τη μεριά του ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος στάθηκε στην πρωτοπόρα πρόταση του ΙΟΝΙΑΝ και με αναφορές στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που έγινε από την Κυβέρνηση πέρυσι, έδωσε τη διάσταση των καίριων ζητημάτων και αναγκών υπό νέο πρίσμα της εξόδου από τα μνημόνια. Κυρίαρχο στοιχείο στο οποίο στάθηκε ήταν η ανάγκη για συνοχή, στήριξη των νέων, κοινωνικές δομές και δράσεις για τα αδύναμα στρώματα. Το συνέδριο ξεκίνησε με όραμα την καθιέρωση του σε ένα σημαντικό θεσμό μέσω του οποίου φορείς, παράγοντες και επιχειρήσεις θέτουν τη δική τους αναπτυξιακή ατζέντα και συζητούν μεταξύ τους αλλά και με εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Αναδημοσίευση από www.imerazante.gr

Προηγούμενο άρθροΗ “ηχηρή αποχώρηση από το Ιόνιο” και οι πιθανές εξελίξεις σε Δυτικές Κυκλάδες ή Σποράδες
Επόμενο άρθροΑποχαιρέτησε το Αργοστόλι το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο για το 2018 (εικόνες-βίντεο)