«Ξυπνάμε μέσα στη νύχτα από τον θόρυβο!» – Οργή στον Πόρο για το πλοίο της Levante Ferries!

Πόρος, Κεφαλονιά – Σε ανοιχτή δημόσια παρέμβαση προχώρησε η Κοινότητα Πόρου, διαμαρτυρόμενη έντονα για την ηχορύπανση που προκαλεί το πλοίο «Σμύρνα» της Levante Ferries, το οποίο εξυπηρετεί τη γραμμή Κυλλήνη – Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία του προέδρου της Κοινότητας, Οδυσσέα Γαλιατσάτου, το πλοίο προκαλεί αφόρητο θόρυβο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της φορτοεκφόρτωσης, με βασική πηγή την έντονη λειτουργία της μπουκαπόρτας.

«Ο θόρυβος είναι αβάσταχτος, ειδικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Επισκέπτες και κάτοικοι δεν μπορούν να κοιμηθούν ή να ηρεμήσουν», τονίζεται στην επιστολή.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις από ξενοδόχους και κατοίκους για ηχομόνωση ή άλλα μέτρα μείωσης του θορύβου, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την εταιρεία ή το πλήρωμα του πλοίου, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να βρίσκεται στα όριά της.

Η κοινότητα ζητά άμεση παρέμβαση από τη Levante Ferries για την εφαρμογή κατάλληλων μέτρων ηχοπροστασίας, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων και η τουριστική εμπειρία των επισκεπτών.

Η καταγγελία αυτή έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη τουριστική περίοδο, γεγονός που αυξάνει την πίεση προς την εταιρεία να δώσει λύση.