«Έχουμε μια σημαντική εξέλιξη σε ότι αφορά τα υδατοδρόμια. Με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του άρθρου 68 του Προεδρικού Διατάγματος του 1996, μιας επιτροπής που εκδικάζει προσφυγές κατά αποφάσεων, δικαιώθηκε η προσφυγή που είχαμε κάνει κατά απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την υπόθεση της αδειοδότησης πέντε υδατοδρομίων στα Ιόνια Νησιά.

Εμείς είχαμε καταγγείλει την σύμβαση που είχε συναφθεί από την Περιφέρεια με τον ΔΕΠΑΝ, έναν φορέα ιδιωτικού δικαίου, για την εκτέλεση αυτού του έργου και για την εκτόξευση του τελικού κόστους κατά 404%. Τα είχαμε αναφέρει όλα αυτά εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου, είχαμε αναφέρει όλα τα νομικά προβλήματα. Δεν γίνεται ένας οργανισμός ιδιωτικού δικαίου να θέλει να αντικαταστήσει τον ρόλο της Περιφέρειας. Είπαμε ότι ήταν λάθος να δίναμε αυτή την δραστηριότητα σε μια εταιρεία που στην τελική ενδιαφερόταν μόνο για τα δικά της συμφέροντα και όχι για το δημόσιο συμφέρον. Είπαμε ότι στη σύμβαση δεν έμπαινε καμιά ρήτρα σε περίπτωση καθυστέρησης ή μη τήρησης των προδιαγραφών του έργου και όχι μόνο αυτό, αλλά έδιναν και την προκαταβολή του 30% του προϋπολογισμού του έργου προς τον οργανισμό, δηλαδή ένα εκατομμύριο ευρώ, χωρίς να επιβάλλεται η παραμικρή ποινική ρήτρα. Επίσης, η εννεαμελής επιτροπή παρακολούθησης του έργου, θα μπορούσε να γνωμοδοτεί για την πορεία του έργου, με τρία μόνο μέλη παρόντα και με την πλειοψηφία των δύο εκ των τριών. Άρα θα επρόκειτο για μια επιτροπή του χεριού τους.

Έγιναν δύο συζητήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα αυτό και στο δεύτερο συμβούλιο, ήρθε και ειδικός σύμβουλος του Υπουργού κ. Γεωργιάδη για να μας πείσει. Θεωρούμε ότι συνειδητά μας παραπλάνησαν, για να βγει μια απόφαση εκτίναξης του κόστους, για να αποδοθούν αυτά τα χρήματα εκεί που ήθελαν. Υπήρχε μεθόδευση. Δεν λέμε ότι θα έμπαινε αυτό το δημόσιο χρήμα στις τσέπες της κας Περιφερειάρχη, αλλά θα ευνοούσαν ξεκάθαρα το συγκεκριμένο δίκτυο του ΔΕΠΑΝ.

Αγνόησαν επιδεικτικά τα όσα εμείς είχαμε κάνει και τα αγνόησαν σκόπιμα. Επί έναν χρόνο δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τις μελέτες και τους φακέλους που εμείς είχαμε εκπονήσει για τα υδατοδρόμια.

Δεν είπε τίποτα το ουσιαστικό ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα. Δεν έκανε απολύτως τίποτα, απογοητεύοντας ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους. Αντίθετα, ήρθε δύο φορές αντιμέτωπος με τον κόσμο την ίδια ημέρα. Ήρθε σε αντιπαράθεση με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και με τους κατοίκους της βόρειας Κέρκυρας που δεν θέλουν την επένδυση της Κασσιόπης.»

Πηγή: https://stigmafm.gr/

Προηγούμενο άρθροΠώς θα… κρυφτούν οι αγιογραφίες στην Αγία Σοφία – Όλο το σχέδιο μετατροπής της σε τζαμί
Επόμενο άρθροΡιζικές αλλαγές στον τουρισμό – Τι προβλέπεται για δόμηση, αιγιαλό, νησιά και βραχονησίδες