Υπ. Περιφερειάρχης Στέφανος Σαμοΐλης: Με την στήριξη της ΛΑΕ ο συνδυασμός “Ανυπότακτο Ιόνιο”

Ο κ. Σαμοΐλης, συναντήθηκε με στελέχη του χώρου αλλά όχι μόνο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ψηφοδελτίου του, ενώ μιλώντας στον –Ε- έδωσε το «στίγμα» της υποψηφιότητας του, που όπως ανέφερε, έχει σαφές πολιτικό πλαίσιο και έρχεται σε πλήρη ρήξη με την «διαχειριστική λογική» της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ο ίδιος εξήγησε και τους λόγους που η ΛΑΕ- η οποία θυμίζουμε πως στις προηγούμενες εκλογές στήριξε τον συνδυασμό ΑΝΑΣΑ με επικεφαλής τον Θ. Γαλιατσάτο– αποφάσισε από πολύ νωρίς να διαφοροποιηθεί από την σημερινή πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου, τονίζοντας πως και ο ίδιος υπήρξε Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά διαφοροποιήθηκε μετά την «κωλοτούμπα» της σημερινής Κυβέρνησης.

Σχολιάζοντας την κάθοδο του ψηφοδελτίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές , υπογράμμισε πως η συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από την ΛΑΕ ξεκίνησε πριν από 1,5 χρόνο, όταν κλήθηκαν οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις προκειμένου να προχωρήσουν σε ένα ενιαίο μέτωπο «ρήξης» και αντίστασης στο … «μαύρο» που έρχεται για όλη την Ελλάδα αλλά και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Μιας Περιφέρειας, που σύμφωνα με τον ίδιο, χαρακτηρίστηκε από μια διαχειριστική λογική και μια λογική συμβιβασμού με την κυβερνητική πολιτική και τις μνημονιακές πολιτικές .

«Η ΛΑΕ συμπορεύτηκε με αυτή την περιφερειακή αρχή και βεβαίως έχει την ευθύνη της, αλλά με άλλα δεδομένα και στόχους. Εμείς κρατάμε τις αρχές μας και θα πετύχουμε τους στόχους. Εγώ ανήκα στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά απομακρύνθηκα μετά την μετάλλαξη του σε ένα κόμμα που εφαρμόζει μια σκληρή δημοσιονομική λιτότητα που προέρχεται από το γερμανοκρατούμενο διευθυντήριο των Βρυξελλών» ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τονίζοντας πως οι πολίτες θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρο αυτό το πολιτικό πλαίσιο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η Αυτοδιοίκηση και με τον Κλεισθένη, όπως γινόταν και με τον Καλλικράτη, ακολουθεί τον ίδιο …δρόμο της υπακοής στις μνημονιακές υποχρεώσεις και τον ίδιο στρατηγικό σχεδιασμό. Ο δικός μας συνδυασμός, αντιστέκεται και σχηματίζει μέτωπο αντίστασης έξω από αυτή τη διαχειριστική λογική. Θεωρούμε πως αυτή η λογική δεν οδηγεί πουθενά, εκτός από την περαιτέρω φτωχοποίηση, λιτότητα και καταστροφή. Η εφαρμογή των μνημονίων και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μεταφράζεται σε επιπλέον αρμοδιότητες και λιγότερους πόρους. Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να λειτουργήσει και πρέπει να έρθουμε σε ρήξη με τη διαχειριστική λογική. Σε αυτό όμως χρειάζεται λαϊκή συμμετοχή και όχι η λογική της ανάθεσης σύμφωνα με την οποία περιμένουμε κάποιον άλλο, Δήμαρχο ή Περιφερειάρχη να μας λύσει το πρόβλημα. Οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν, να καθορίζουν και να ελέγχους και αυτούς που εξέλεξε!» ανέφερε, υποστηρίζοντας πως η περιφερειακή αρχή Γαλιατσάτου δεν λειτούργησε δημοκρατικά και αν και το προεκλογικό πρόγραμμα ήταν καλό, δεν ήθελε να το εφαρμόσει. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανυπότακτο Ιόνιο» σημείωσε πως η περιοδεία του ξεκίνησε από τη Ζάκυνθο, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει καμία σημασία η έδρα της Περιφέρειας, καθώς τα προβλήματα είναι σοβαρά και κοινά.

Για το τοπικό ψηφοδέλτιο σημείωσε πως είναι υπό διαμόρφωση και πως υπάρχει ανταπόκριση για συμμετοχή και επανέλαβε πως στόχος είναι η όσο το δυνατόν πιο ενεργή συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αναδημοσίευση από www.ermisnews.gr