Υπαίθρια πάρτι κορονοϊού τέλος! Βάζει πλάτη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – Το σχέδιο της ΕΛΑΣ

Ολόκληρο σχέδιο αποτροπής αυτών των πάρτι έχει καταρτίσει η ΕΛΑΣ. Άλλα δυο πάρτι αποκαλύφθηκαν σε δυο παραλίες της Αττικής. Πως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα σαρώνει» το διαδίκτυο και θα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά.

Η μάζωξη και το υπαίθριο πάρτι της Αγίας Παρασκευής, ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου, καθώς από την Δευτέρα που ξεκίνησε η σταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνας, δυστυχώς τα υπαίθρια πάρτι, ακόμα και σε παραλίες τις Αττικής, δίνουν και παίρνουν.

Για τον λόγο αυτό και επειδή ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού είναι άμεσος, στο παιχνίδι μπαίνει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρακολουθεί το διαδίκτυο, ώστε να προλαβαίνουν οι Αρχές υπαίθρια πάρτι που “στήνονται” μέσω διαδικτυακών ραντεβού.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit.gr, το βράδυ που η Αστυνομία επενέβη για να διαλύσει την μάζωξη των περίπου 400 ατόμων, στην πλατεία Αγίου Ιωάννου τις Αγίας Παρασκευής, επενέβη και σε άλλες δυο περιπτώσεις, αυτή την φορά σε ακτές τις Αττικής, επίσης για υπαίθρια πάρτι.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα πάρτι ήταν στην παραλιακή, σε συγκεκριμένο σημείο και το δεύτερο σε παραλία της Ανατολικής Αττικής και μάλιστα σε παραλιακό μπαρ το οποίο φαινομενικά ήταν κλειστό, όχι όμως η ακτή.

Και στις δυο περιπτώσεις όταν έφτασαν τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ – ειδοποιήθηκε από πολίτες αλλά και δημοτικούς παράγοντες των συγκεκριμένων περιοχών – τα πάρτι είχαν λάβει τέλος ίσως διότι οι συμμετέχοντες είχαν δει, ή είχαν ειδοποιηθεί για την έλευση τις Αστυνομίας.

Το γεγονός αυτό αν μη τι άλλο έχει δημιουργήσει προβληματισμό στις Αρχές και στην Γ.Γ.Π.Π, καθώς μόνο σε μια ημέρα σημειώθηκαν πολυπληθείς μαζώξεις, κι ένας θεός ξέρει πόσα αλλά υπαίθρια πάρτι ήταν σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς να το γνωρίζουν.

Για το λόγο αυτό και επειδή εκτιμάται πως όσο περνά ο καιρός και επανερχόμαστε σε μια, έστω ελεγχόμενη κανονικότητα λόγο της Πανδημίας, αυτές οι υπαίθριες μαζώξεις, είτε σε πλατείες, είτε σε οργανωμένα παραθαλάσσια μπαρ θα πληθαίνουν. Έτσι, μπαίνει πλέον στο παιχνίδι της επιτήρησης και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς από μια πρώτη έρευνα διαπιστώθηκε πως τόσο το πάρτι στην Αγία Παρασκευή, όσο και τα παραθαλάσσια πάρτι στο παραλιακό μέτωπο τις Αττικής, κλείστηκαν μέσω διαδικτύου και μάλιστα μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων.

Κατά συνέπεια πλέον η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα “σαρώνει” με ειδικό λογισμικό “φορτωμένο” με φράσεις κλειδιά το διαδίκτυο, προκειμένου να διαπιστώνει τα ραντεβού για υπαίθρια πάρτι, ώστε όταν θα συγκεντρώνονται στο σημείο… οι ενδιαφερόμενοι να βλέπουν μπροστά τους το περιπολικό της Αστυνομίας και βέβαια να τους “κόβεται η όρεξη”.

Το ίδιο μοντέλο θα ακολουθήσουν και στις κόντρες στην παραλιακή καθώς ακόμα δεν προλάβαμε να βγούμε από τα σπίτια μας και οι πρώτες κόντρες στήθηκαν στην Βάρκιζα, ευτυχώς με άμεση όμως επέμβαση της Αστυνομίας.

«Το μεγάλο στοίχημα τώρα ξεκινά και είναι το πιο δύσκολο καθώς θα πρέπει να είμαστε παντού, προκειμένου να προλαβαίνουμε τέτοια περιστατικά που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν μεγάλες εστίες διασποράς του ιού και ό,τι καταφέραμε το τελευταίο διάστημα να χαθεί μέσα δυο νύχτες με πάρτι και κόντρες», λέει στο Newsit.gr στέλεχος των Αρχών που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Χαρδαλιάς: Εντατικοποιούνται τα μέτρα

Την εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλη τη χώρα, που αφορούν  στην take away λειτουργία καφε-μπάρ και στη διάθεση ποτών, καθώς και στον συγχρωτισμό που παρατηρήθηκε με την έναρξη της δεύτερης φάσης της προσπάθειας, της φάσης αποκλιμάκωσης των μέτρων, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής  Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Όπως είπε, σε ελέγχους της αστυνομίας σε όλη τη χώρα  χθες το βράδυ, βεβαιώθηκαν παραβάσεις, έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις σε έξι περιπτώσεις.

Κλείνει η πλατεία της Αγίας Παρασκευής

Αναφερόμενος  στα όσα διαδραματίστηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Αγία Παρασκευή, είπε ότι ” δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, αγνοούν τους επιστήμονες υγείας και τις συμβουλές τους, περιφρονούν τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις του κράτους για τους κινδύνους του συγχρωτισμού, ιδιαίτερα όταν δεν λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης και προστασίας και κυρίως αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι τις ευπαθείς ομάδες και για τις συνέπειες των άσκοπων, μαζικών και χωρίς μέτρα συγκεντρώσεων”.

Σημείωσε ότι την  Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών και χθες “επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού”, κάτι που επιβάλλει την λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται στον χώρο και σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής, η πλατεία Αγίου Ιωάννου, θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 21:00 έως τις 6:00 και μέχρι νεωτέρας.

“Ο ιός είναι ακόμα εδώ, ο κίνδυνος τεράστιος, η βούλησή μας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου ξεκάθαρη. Για αυτό τον λόγο και δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε μέτρα τοπικής εμβέλειας και ισχύος, όπου και εφόσον συνεχιστούν τέτοιου είδους απαράδεκτες καταστάσεις”.

Πηγή: newsit.gr