Ένα χρήσιμο έργο για το χωριό μας αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, υπεγράφη εχθές στο Αργοστόλι η σύμβαση κατασκευής του έργου «Συντήρηση – αποκατάσταση Δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Κεφαλλονιάς» μεταξύ του Δήμου Αργοστολίου και της αναδόχου εταιρείας. Κύριος και φορέας κατασκευής του έργου είναι ο Δήμος Αργοστολίου, καθώς αποτελεί συνεχιζόμενο έργο του καταργούμενου Δήμου Κεφαλλονιάς. Εκτός από τα Πουλάτα παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε άλλες δεκατρείς Κοινότητες και Οικισμούς του νησιού μας, εκ των οποίων οι 5 στον Δήμο Σάμης και συγκεκριμένα στο Πυργί, στα Χαλιωτάτα και στους οικισμούς Πλαγιά, Μαρκαντωνάτα και Τζαμαρελάτα στην Έρισσο.  

Το συνολικό κόστος του έργου σύμφωνα με την υποβληθείσα προσφορά του αναδόχου ανέρχεται σε 485.801€ χωρίς ΦΠΑ και περιλαμβάνει οδοστρώσεις, διαγραμμίσεις καθώς και όλες τις απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, σκυροδέσεις και οπλισμούς στα σημεία παρέμβασης. Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η επιλογή του αναδόχου έγινε κατόπιν ανοικτής διαδικασίας μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ορίσθηκε στις 300 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή περίπου μέχρι το τέλος του επόμενου Μάρτη.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του πρώην Δήμου Κεφαλλονιάς, στο χωριό μας θα κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης μήκους 4 μέτρων και ύψους 1,20 μέτρων και αποκατάσταση του οδοστρώματος σε δημοτική οδό εντός του οικισμού, καθώς το πρανές στο συγκεκριμένο σημείο έχει καταρρεύσει.

Σίγουρα οι παρεμβάσεις αυτές δεν λύνουν τα προβλήματα του οδικού μας δικτύου, είναι ωστόσο μια θετική εξέλιξη που ελπίζουμε να έχει συνέχεια. Εξάλλου, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει με ρεπορτάζ μας, οι δρόμοι μας είναι ταλαιπωρημένοι και επομένως χρήζουν συντήρησης. 

Πηγή: poulatakefalonias.gr

Προηγούμενο άρθροΣχολεία: Οι πέντε νέοι κανόνες που τίθενται σε ισχύ από Δευτέρα, 1η Ιουνίου
Επόμενο άρθροΠέθανε σκύλος από φυτό – Μεγάλη προσοχή! Το έχουμε όλοι σπίτι μας