ΥΠΕΣ: Δεν τίθεται θέμα παράτασης θητείας δημάρχων και περιφερειαρχών

Με κατηγορηματικό τρόπο διάψευσε το σενάριο παράτασης της θητείας δημάρχων και περιφερειαρχών, που διακινούν «γαλάζιοι» αιρετοί, ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής του με το «γαλάζιο» προεδρείο της ΚΕΔΕ ο κ. Πέτσας, ερωτηθείς για το σενάριο περί μετατόπισης του χρόνου των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση που συζητείται πολύ έντονα Πέτσας δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν έχει συζητηθεί ποτέ σε κυβερνητικό επίπεδο η παράταση της θητείας.  Μάλιστα, τόνισε πως αυτή η κυβέρνηση άλλαξε τον εκλογικό νόμο για την σταθερότητα στον εκλογικό κύκλο ενώ στο Υπουργείο Εσωτερικών δεν τέθηκε ποτέ και από κανέναν τέτοιο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τρεις εβδομάδες η aftodioikisi.gr, είχε απευθυνθεί σε συνταγματολόγους οι οποίοι είχαν τονίσει ότι «είναι αντισυνταγματική η παράταση της θητείας, καθώς δεν υπάρχει βάσιμος λόγος». Και είχαν προσθέσει: «Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να παραταθεί η θητεία, θα ήταν μία έκτακτη κατάσταση την περίοδο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μια επανάκαμψη της πανδημίας με την μορφή του Μαρτίου του 2020, για παράδειγμα».

Κάλυψη αυξημένου ενεργειακού κόστους

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ πως επίκειται νέα οικονομική στήριξη ύψους 100 εκ. μέσα στον Ιούνιο, προκειμένου οι δήμοι να αντιμετωπίσουν το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Ωστόσο, δεν έδωσε σαφή απάντηση αναφορικά με τις ΔΕΥΑ, τονίζοντας πως οι υπηρεσίες του υπουργείου βρίσκονται σε διαδικασία ανάλυσης των οικονομικών στοιχείων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το συγκεκριμένο ζήτημα στο προσεχές διάστημα.
Πηγή: aftodioikisi.gr