Μία εβδομάδα πίσω πηγαίνει η ρύθμιση για την κατάργηση της απλής αναλογικής στους δήμους, που, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επρόκειτο να κατατεθεί σήμερα Τρίτη 23/7, και οι πληροφορίες της aftodioikisi.gr αναφέρουν ότι το πρόβλημα που υπάρχει είναι οι διαφωνίες μεταξύ αιρετών που εκφράζονται και στο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος είναι της άποψης της «σκληρής» γραμμής , που εκφράζουν, κυρίως, «γαλάζιοι» αιρετοί, δηλαδή, εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία στο Δημοτικό ή το Περιφερειακό Συμβούλιο, το θέμα να πηγαίνει με την πρώτη στην Οικονομική Επιτροπή όπου θα έχει πλειοψηφία ο εκάστοτε δήμαρχος ή περιφερειάρχης.

Ενώ ο υφυπουργός Θοδωρής Λιβάνιος που, από την εποχή που ήταν σύμβουλος του τότε υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση αλλά και συνεργάτης του Γιώργου Καμίνη (σ.σ. γενικός γραμματέας του δήμου) έχει ανοιχτούς διαύλους με δημάρχους κυρίως του ΠΑΣΟΚ (νυν ΚΙΝΑΛ), πολλοί εκ των οποίων έχουν μετακινηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει την άποψη ότι ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης δεν πρέπει να είναι «δικτάτορας»και προτείνει να δίνονται περισσότερες εξουσίες (και ευκαιρίες) στο Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως βλέπετε, ακόμη και στις νεοπαγείς οικογένειες, οι διαφωνίες (σ.σ. και οι τρικλοποδιές;) όχι μόνο δεν λείπουν αλλά ξεκινούν και από την  αρχή όταν (σε θεωρητικό επίπεδο) θα έπρεπε να διανύουν ακόμη τον μήνα του μέλιτος.

Τι σημαίνει αυτό: Ότι η συνέχεια αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα…

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr