ΥΠΕΣ -«Σπάσιμο» Δήμων: «Κλείδωσε» η κατάθεση της τροπολογίας -Πότε ψηφίζεται

Στην τελική ευθεία για την κατάθεση στη Βουλή μπαίνει η τροπολογία για το «σπάσιμο» των πέντε Δήμων της χώρας. Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΣ η τροπολογία θα κατατεθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου στη Βουλή σε  ν/σ του υπουργείου Υγείας και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν δύο κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις.

Η σχετική τροπολογία εγκρίθηκε άτυπα και από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή. Με την ψήφιση της τροπολογίας θα εκκινήσουν και οι διαδικασίες για την κατάτμηση των πέντε Δήμων, σε δώδεκα μικρότερους συνολικά.

Ποιοι Δήμοι «σπάνε»

Όπως έχει ανακοινωθεί από τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση, θα σπάσουν πέντε δήμοι. Συγκεκριμένα οι δήμοι: Λέσβου, Σάμου, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς και Σερβίων-Βελβεντού. Σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες, οι δήμοι που θα προκύψουν είναι:

1) Τρεις από τον νυν Δήμο Κέρκυρας:

– Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα, από τις ενότητες Αχιλλείων, Ερεικούσσης, Κερκυραίων, Μαθρακίου, Οθωνών, Παλαιοκαστριτών, Παρελίων και Φαιάκων.

– Δήμος Νότιας Κέρκυρας, με έδρα τη Λευκίμμη, από τις ενότητες Κορισσίων, Λευκιμμαίων και Μελιτειέων.

2) Τρεις από τον Δήμο Κεφαλληνίας:

– Δήμος Αργοστολίου, με έδρα το Αργοστόλι, αποτελούμενος από τις Δημοτικές Ενότητες Αργοστολίου, Ελειού-Πρόννων, Λειβαθούς και Ομαλών.

– Δήμος Ληξουρίου, με έδρα το Ληξούρι, από τις δημοτικές ενότητες Παλικής και Θηναίας.

– Δήμος Σάμης µε έδρα τη Σάμη, από τις δημοτικές ενότητες Ερίσου, Πυλαρέων και Σάμης.

– Δήμος Σερβίων, με έδρα τα Σέρβια, αποτελούμενος από τις δημοτικές ενότητες Σερβίων, Καμβουνίων και Λιβαδερού.

– Δήμος Βελβεντού, με έδρα το Βελβεντό, αποτελούμενος από τη Δημοτική Ενότητα Βελβεντού.

4) Δύο από τον Δήμο Λέσβου:

– Δήμος Μυτιλήνης, αποτελούμενος από τις Δημοτικές Ενότητες Αγιάσου, Γέρας, Ευεργέτουλα, Λουτροπόλεως-Θερμής, Μυτιλήνης και Πλωμαρίου.

– Δήμος Δυτικής Λέσβου, µε έδρα την Καλλονή, από τις ενότητες Αγίας Παρασκευής, Ερεσού – Αντίσσης, Καλλονής, Μανταμάδου, Μήθυμνας, Πέτρας και Πολιχνίτου.

5) Δύο από τον Δήμο Σάμου, εκ των οποίων στο ανατολικό μέρος εντάσσονται Βαθύ και Πυθαγόρειο και στο δυτικό Καρλόβασι και Μαραθόκαμπος. “

Αναδημοσίευση από www.aftodioikisi.gr