Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες κοινωνικές ομάδες αλλά με κριτήριο την ηλικία, αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr.

Μετά τη ραγδαία εξάπλωση και της μετάλλαξης Όμικρον για την οποία λαμβάνονται μέτρα σε ολόκληρη την Ευρώπη, η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού.

Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί λένε οι ίδιες πηγές του ethnos.gr θα αφορούν στην πρόληψη και όχι σε μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα όπως το lockdown. Κάτι που άλλωστε έχει αποκλεισθεί εδώ και καιρό.

Στο πλαίσιο αυτό στο τραπέζι είναι η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άτομα άνω των 50 ετών, καθώς έχει διαπιστωθεί πως είναι μία ηλικιακή ομάδα στην οποία μπορεί να αυξηθεί η νοσηρότητα.

Άλλωστε και με τη βούλα του ΣτΕ ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι συνταγματικός. Δεν είναι τυχαίο ότι θα ανοίγει πλέον νωρίτερα η πλατφόρμα και για την τρίτη δόση του εμβολίου μετά από σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού για τους 4 μήνες.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου θα γίνει έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Αφορά στην απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr δεν θα ανακοινωθεί σήμερα ημερομηνία λήξης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού εάν δεν γίνει η τρίτη δόση, κάτι που ήδη ισχύει για τους άνω των 60 ετών.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμος Ληξουρίου: Αυτές είναι οι νέες οργανικές θέσεις των υπαλλήλων (απόφαση-ονόματα)
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Ένας γάμος με όμορφες στιγμές σε ιδιωτική βίλλα στη Σκάλα (εικόνες)