Υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου Γερασιμος Κωνσταντάτος (Χρυσή Αυγή): “Θα φύγουν όλοι οι κοκοφοίνικες και θα φυτέψουμε Ελληνικά δέντρα με πλούσια φυλλωσιά παντού”!(video)

Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής του συνδυασμού “Χρυσή Κεφαλονιά – Δήμος Αργοστολίου”, Γεράσιμος Κωνσταντάτος, αποκλειστικά στο Kefalonian News.
Δ: Γεια σας κύριε Κωνσταντάτε, ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε να δώσετε σ’ εμάς την πρώτη σας συνέντευξη ως υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου, και καλή επιτυχία.

ΓΚ: Ευχαριστώ πολύ κι εσάς για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους συμπατριώτες μας, αλλά και για το γεγονός ότι είστε το μοναδικό μέσο πληροφόρησης κι επικοινωνίας στην Κεφαλονιά που δίνει λόγο στην Τ.Ο. Κεφαλονιάς & Ιθάκης της Χρυσής Αυγής χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Και οφείλω να σας συγχαρώ διπλά γι’ αυτό, διότι αποδεικνύετε στην πράξη ότι υπάρχουν ακόμα σε τούτον τον τόπο -που τον πλάκωσε η σκλαβιά- πραγματικοί δημοσιογράφοι, που σέβονται το δικαίωμα όλων στον δημόσιο λόγο και δεν είναι εντολοδόχοι κι επί πληρωμή προπαγανδιστές των αφεντικών τους.
Δ: Χρυσή Κεφαλονιά λοιπόν, κύριε Κωνσταντάτε, η πρόταση της Χρυσής Αυγής Κεφαλονιάς & Ιθάκης. Πως προέκυψε έτσι ξαφνικά;
ΓΚ: Δεν προέκυψε ξαφνικά. Από το 2014 είχε ξεκινήσει η προσπάθεια της Τοπικής για δημιουργία δημοτικού συνδυασμού, όμως από τη μία ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων με τις σχετικές “ποσοστώσεις”, και από την άλλη ο φόβος που έσπειρε το σύστημα για τη Χρυσή Αυγή στον Ελληνικό Λαό, και που δυστυχώς επηρέασε και τους συμπατριώτες μας, δεν μας επέτρεψε, παρότι έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό σε ψήφους πανελλαδικά μεταξύ των νησιών, να φτιάξουμε συνδυασμό, κάτι που καταφέραμε τώρα, που ο κόσμος ξεπερνά σιγά-σιγά τις αναστολές του, αντιλαμβανόμενος την ψεύτικη προπαγάνδα του συστήματος και βλέποντας με την πάροδο των χρόνων ότι οι Χρυσαυγίτες είναι τελικά κάτι άλλο από αυτό που θέλει να περάσει το σάπιο καθεστώς της “μεταπολίτευσης”. Σε κάθε περίπτωση η Τ.Ο. Κεφαλονιάς& Ιθάκης προχωρά με σταθερά βήματα χρόνο με τον χρόνο και με σχέδιο που θα οδηγήσει σύντομα στην ανάληψη της εξουσίας στον τόπο μας, προκειμένου να καθαρίσουμε τη σαπίλα από την ιδιαίτερή μας πατρίδα, κάτι που επιδιώκει και αγωνίζεται τόσα χρόνια η Χρυσή Αυγή για όλη την Ελλάδα.
Δ: Πείτε μας κ. Κωνσταντάτε λίγα πράγματα για εσάς, γιατί πολύς κόσμος ίσως δεν σας γνωρίζει.
ΓΚ: Παρότι εμείς γενικώς επιζητούμε ψήφο στην παράταξη και δεν εστιάζουμε τόσο στα πρόσωπα, αφού όλοι είμαστε στρατευμένοι της ιδέας του Έθνους και της Πατρίδας, να σας πω εν τάχει, κι επειδή όντως κάποιοι θα έχουν απορίες για το πρόσωπό μου λόγω  της απουσίας μου για κάποια χρόνια από το νησί, ότι είμαι 55 ετών και άγαμος, γεννήθηκα στην Αθήνα όπου και πέρασα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου πριν επιστρέψω πριν τρία χρόνια για μόνιμη εγκατάσταση στον τόπο καταγωγής μου, σπούδασα Φυσική και ειδικεύτηκα σε θέματα μάρκετινγκ κι επικοινωνίας, ενώ η καριέρα μου ήταν στον χώρο των πολυεθνικών επιχειρήσεων, επί εικοσαετίας, στον τομέα του καταναλωτικού προϊόντος και του φαρμάκου.
Δ: Στη Χρυσή Αυγή πότε και πως ενταχθήκατε ενεργά;
ΓΚ: Στον χώρο της Χρυσής Αυγής ανήκω από το 2012, ενώ στην Τ.Ο. Κεφαλονιάς και Ιθάκης εντάχθηκα τα τελευταία τρία χρόνια, που ζω πλέον μόνιμα στο νησί μας.
Δ: Ποια η άποψή σας για την κατάσταση στο νησί και ειδικότερα στον Δήμο Αργοστολίου που διεκδικείτε;
ΓΚ: Με τον πακτωλό του χρήματος που πέρασε από το νησί μας τα 45 χρόνια της μεταπολίτευσης, η Κεφαλονιά θα έπρεπε να ήταν το πιο ανεπτυγμένο νησί στο Ιόνιο, και όχι μόνον, δυστυχώς όμως δεν είναι. Αν δεν κάνω λάθος, το οδικό δίκτυο χρονολογείται από εποχής Γεωργίου Παπαδόπουλου και ΜΟΜΑ, και στην εξίσωση της τουριστικής ανάπτυξης το οδικό δίκτυο είναι καταστατική παράμετρος. Στην Κεφαλονιά του Ομήρου το αρχαιολογικό μουσείο είναι κλειστό, που μαζί με τι όμορφες παραλίες μας θα έπρεπε να είναι ο χώρος με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από πλευράς τουριστών. Και πόσα πολλά ακόμα μπορούμε να πούμε…
Δ: Ποιο είναι το πρόγραμμά σας για τον Δήμο Αργοστολίου;
ΓΚ: Το πρόγραμμα για όλη την Κεφαλονιά, αλλά και για τον τομέα που αφορά τον νέο Δήμο Αργοστολίου ειδικότερα, έχει δοθεί στην δημοσιότητα από τις Περιφερειακές εκλογές του 2014, από τον τότε και νυν υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη μας κι επικεφαλής Γραμματέα της Τοπικής μας, Χρήστο Δάβουλο, ένα πρόγραμμα που κάλυπτε πλήρως το αναπτυξιακό κομμάτι της Κεφαλονιάς αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Σε ότι δεν κάλυπτε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα επέλθουν προσθήκες σύμφωνα με τις προτάσεις των τοπικών συμβουλίων αλλά και εισηγήσεις μεμονωμένων πολιτών, διότι στο “δημοκρατικό σύστημα”, όπως είναι δομημένο στην ηγεμονία μειοψηφικών ομάδων και όχι της πλειοψηφίας, δεν εκπροσωπείται η γνώμη της πλειονότητος των πολιτών. Το πρόβλημα, να ξέρετε, στην Κεφαλονιά, δεν είναι τα προγράμματα των παρατάξεων, αλλά η εφαρμογή και η διαχείρισή τους. Και γι’ αυτό υπεύθυνα είναι τα πρόσωπα που ψηφίζει ο λαός μας για να τα εφαρμόσουν. Αν οι συμπατριώτες κρίνουν ότι όσοι είχαν την εξουσία, τα τελευταία είκοσι ας πούμε χρόνια, πραγματοποίησαν τα προγράμματά τους, και είναι ευχαριστημένοι, ας τους ξαναψηφίσουν. Άλλωστε οι ίδιοι και οι ίδιοι, πλην ημών, ξαναδιεκδικούν τον Δήμο Αργοστολίου, άτομα μ’ επιβαρυμένο πολιτικό μητρώο στους πρώην Δήμους που είχαν διοικήσει…
Δ: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε αν εκλεγείτε Δήμαρχος;
ΓΚ: Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων μας, είναι ν’ αποκαταστήσουμε μία ιστορική αδικία και τη μεγάλη ντροπή του νησιού μας, να επανατοποθετήσουμε το άγαλμα του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, στην οποία θα ξαναδώσουμε το όνομά του, μαζί μ’ ένα πολύ ωραίο συντριβάνι στο κέντρο της. Ταυτόχρονα θα φύγουν όλοι οι κοκοφοίνικες και θα φυτέψουμε Ελληνικά δέντρα με πλούσια φυλλωσιά παντού. Επίσης θα ξεκινήσουμε από την πρώτη μέρα την δημιουργία parking χιλίων θέσεων, που θα λύσει το τεράστιο πλέον πρόβλημα παρκαρίσματος που αντιμετωπίζουν στο Αργοστόλι και οι Κεφαλονίτες και οι τουρίστες, επανεξετάζοντας τα σημεία της πόλεως που πεζοδρομήθηκαν και δημιουργούν κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ταυτόχρονα, σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου θα ξεκινήσουν έργα αποκατάστασής του και αλλαγής ασφαλτοτάπητα. Τέλος από την πρώτη ώρα θα καλέσουμε ορκωτούς λογιστές για να προχωρήσουμε σε λογιστικό έλεγχο όλων των πρώην Δήμων στα όρια του νέου Δήμου Αργοστολίου, και όπου προκύψουν ατασθαλίες οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Πρώτα απ’ όλα ερχόμαστε για την κάθαρση!
Δ: Ποια είναι η γνώμη σας για τους συνυποψηφίους σας των άλλων συνδυασμών;
ΓΚ: Όποια είναι και η γνώμη της πλειοψηφίας του λαού της Κεφαλονιάς! Δοκιμασμένοι και αποτυχημένοι! Η Αριστερά που κάνει κουμάντο στην Κεφαλονιά από το 1974 και μετά, και ιδιαίτερα το βαθύ Πασόκ, που παρότι ως κόμμα εξαϋλώθηκε, βρίσκεται σήμερα μέσα σε όλους τους συνδυασμούς, και τους αριστερούς και τους ψευτοδεξιούς, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να τους στείλει ο Λαός της Κεφαλονιάς στα σπίτια τους. Αρκετό κακό έκαναν… Κι αν δεν τους αρέσει μία Ελληνική Κεφαλονιά και η Ελλάδα γενικότερα, ας αναζητήσουν κάποιον άλλον σοβιετικό “παράδεισο”, αν έχει μείνει πλέον άλλος τέτοιος στον πλανήτη…
Δ: Πιστεύετε ότι θα καταφέρετε να μπείτε στο Δημοτικό Συμβούλιo;
ΓΚ: Σκοπός μας είναι να πάρουμε τον Δήμο, γιατί μόνο έτσι θα φέρουμε την αλλαγή και την κάθαρση, και όχι απλώς να μπούμε στον Δήμο για αντιπολίτευση. Και μάλιστα σ’ ένα τέτοιο δημοτικό συμβούλιο όπως το υπάρχον, που μας έχει κάνει πολλάκις ρεζίλι στο πανελλήνιο. Παρ’ όλα αυτά θα σεβαστούμε και θα ακολουθήσουμε την επιθυμία των Κεφαλονιτών.
Δ: Ένα μήνυμα, τέλος, προς τους συμπολίτες μας που θα κληθούν να ψηφίσουν τον Μάιο για τον Δήμο Αργοστολίου;
ΓΚ: Ήρθε η ώρα για τους συμπατριώτες μας ν’ αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση στο νησί μας ή να πάμε μπροστά. Θεωρώ ότι θα πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα οριστικό τέλος στο καθεστώς της φαυλοκρατίας που κράτησε δέσμια την Κεφαλονιά τόσα χρόνια και την έφερε τελευταία μεταξύ των Επτανήσων σε όλους τους τομείς. Η Κεφαλονιά μας έχει τεράστιο πλούτο, είναι κυριολεκτικά χρυσή κατά τη γνώμη μου, που θα πρέπει ν’ αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών και όχι πέντε-δέκα οικογενειών, νοσταλγών της φεουδαρχίας. Και η λύση γι’ αυτό είναι μονόδρομος. Ψήφος στη Χρυσή Κεφαλονιά, για να ξεβρωμίσει ο τόπος και να οδηγήσουμε την Κεφαλονιά εκεί που της αξίζει… στην κορυφή του κόσμου!
Δ: Ευχαριστούμε πολύ.

ΓΚ: Κι εγώ ευχαριστώ.