Υποψήφιος και πάλι στις εκλογές ο Σπ. Σπύρου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Την πρόθεσή του να θέσει και πάλι υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικώντας την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξέφρασε μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και τέως Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- υπογράμμισε πως θα ήθελε να φανεί χρήσιμος για την Περιφέρεια, με την συνδρομή έμπειρων αλλά και νέων ανθρώπων που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του παρά τις «προκλήσεις» που δημιουργεί ο νέος Νόμος Κλεισθένης για την συγκρότηση πλειοψηφιών.

«Βρισκόμαστε σε ένα προεκλογικό περιβάλλον, τοξικό σε κεντρικό επίπεδο. Σε ότι αφορά την Περιφέρεια, στο μέτρο που θεωρώ πως μπορώ να είμαι χρήσιμος, με νέα άτομα που θέλουν να εργαστούν και να βοηθήσουν είμαστε στην κατεύθυνση να θέσουμε και πάλι υποψηφιότητα για την διεκδίκηση της Περιφέρειας. Αυτό βέβαια με τα νέα δεδομένα που προβλέπει ο Κλεισθένης, που σε γενικές γραμμές είναι κατεδαφιστικός για την Αυτοδιοίκηση» ανέφερε συμπληρώνοντας πως  σε  αυτή τη δύσκολη συγκυρία χρειάζονται άτομα με κοινωνική διαδρομή, καθαρότητα αλλά και εμπειρία. Ειδικά για την συγκρότηση ψηφοδελτίου στη Ζάκυνθο» ανέφερε υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι οι καιροί είναι αποθαρρυντικοί για να διαθέσει κάποιος προσωπικό χρόνο από τη δουλειά του και την οικογένεια του.

«Υπάρχει όμως πεδίο δόξης λαμπρό για όποιον θέλει να προσφέρει» συμπλήρωσε.

Αναφορά από τον κ. Σπύρου έγινε ασφαλώς και στα δραματικά γεγονότα που προκάλεσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και απέδωσε ευθύνες στην Κυβέρνηση για παντελή έλλειψη σχεδιασμού.

«Άκουσα τον Πρωθυπουργό να μιλάει για ασύμμετρες απειλές, ενώ ασύμμετρη απειλή είναι η ίδια η Κυβέρνηση. Ακούμε να λένε πως κανείς δε θα ξεχαστεί, αλλά λείπουν τα μέτρα., λείπει ο σχεδιασμός και δεν μπορούμε να χαιρόμαστε για πλεονάσματα στον προϋπολογισμό, από την στιγμή που αν είχαμε περισσότερα εναέρια μέσα και καλύτερο συντονισμό, θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει αυτές τις αρνητικές εξελίξεις. Εκ των υστέρων έρχονται όλοι ως σωτήρες, αλλά συνεχίζει να μην υπάρχει σχέδιο παρέμβασης. Χαρακτηριστικά μόνο θα σας πω πως οι δασοφύλακες στην Κέρκυρα, πληρώνουν από την τσέπη τους την βενζίνη για τις περιπολίες, ενώ οι πυροσβέστες ακόμη δεν έχουν δει τις υποσχέσεις που τους έδωσαν να υλοποιούνται. Στον Κλεισθένη περιγράφονται πολύ ωραία οι αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας, αλλά χωρίς να προβλέπονται πόροι και χωρίς να ξεκαθαρίζουν οι ευθύνες» ανέφερε.

Τέλος, για το θέμα που θέτει στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη δημόσια υγεία στα νησιά της ΠΙΝ, κάνοντας αναφορά και στο ζήτημα της λειτουργίας της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, επεσήμανε πως η Περιφέρεια δεν μπορεί να σιωπά.

«Από την αρχή της θητείας της παρούσας περιφερειακής αρχής, το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας είχε αναδειχθεί κατά  προτεραιότητα. Σε σχέση με τη Ζάκυνθο, διαπιστώθηκε αδυναμία να παραληφθεί το έργο του νέου Νοσοκομείου, λόγω της αδυναμίας λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας σε ένα νησί που το καλοκαίρι τριπλασιάζεται ο πληθυσμός της και τα ατυχήματα είναι πάρα πολλά.

Αυτή η εικόνα έπρεπε να αναδειχθεί αν και η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα, μια που πολύ μουγκαμάρα έπεσε από την περιφερειακή αρχή για την Κυβέρνηση. Μας κατηγορούσαν ότι είχαμε ταυτιστεί με την Κυβέρνηση Σαμαρά και σήμερα δεν βγάζουν κιχ όχι μόνο για τη Ζάκυνθο αλλά και για το Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς» επεσήμανε ο κ. Σπύρου.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αναδημοσίευση από www.ermisnews.gr