Υποψηφιότητα από τη Ζάκυνθο ανακοίνωσε ο Θόδωρος Γαλιατσάτος

Την εκ νέου συμμετοχή του στα κοινά από το χώρο της αυτοδιοίκησης έκανε γνωστή μιλώντας στον –Ε- ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ο οποίος βρέθηκε στη Ζάκυνθο με αφορμή τις θρησκευτικές τελετές για τον Πολιούχο Άγιο Διονύσιο.

Ο κ. Γαλιατσάτος το πρωί του περασμένου Σαββάτου έλαβε μέρος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης από την αίθουσα του Διοικητηρίου Ζακύνθου και εκεί είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για την επερχόμενη εκλογική περίοδο και τις προθέσεις του.

Ο Περιφερειάρχης είπε ότι θα είναι ξανά ανεξάρτητος υποψήφιος στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση με το ψηφοδέλτιο «ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια νησιά» και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα γίνει επίσημη δήλωση της παράταξης για τις εκλογές του 2019.

«Εκεί θα εκδηλώσουμε το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε και θα είμαστε ξανά ως παράταξη στις εκλογές. Είμαστε ανεξάρτητοι και έτσι θα συνεχίσουμε, αλλά όποιος θέλει μπορεί να μας στηρίξει, αν συμφωνεί με το πλαίσιο των αρχών μας» είπε ο κ. Γαλιατσάτος.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ακόμα στον –Ε-: «Ήλθα εδώ για τις εορτές του Αγίου Διονυσίου που είναι ένα μεγάλο γεγονός για τη Ζάκυνθο και την εκκλησία και είναι εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου, κάθε χρόνο που έρχομαι εκπλήσσομαι ακόμα περισσότερο από τη συμμετοχή. Όμως έμεινα εδώ περισσότερο γιατί γίνεται το Περιφερειακό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και θα πάρω μέρος ενώ είναι και η σημαντική έκθεση των τοπικών προϊόντων του νησιού που γίνεται εδώ και ήθελα να την δω από κοντά. Σαν Περιφέρεια στηρίζουμε τους παραγωγούς και σε μερικούς μήνες θα λάβουμε μέρος σε μία έκθεση τοπικών προϊόντων που γίνεται στη Γαλλία και λαμβάνουμε για πρώτη φορά μέρος, γιατί θέλουμε τα προϊόντα μας να αποκτήσουν εξαγωγιμότητα. Ελπίζω ότι οι παραγωγοί –με τη δική μας βοήθεια -θα ανταποκριθούν για να φανεί ότι και το Ιόνιο έχει μέλλον στην προώθηση των εκλεκτών προϊόντων μας στο εξωτερικό».

Για τα προβλήματα του τουρισμού ο κ. Γαλιατσάτος είπε ότι «τα επόμενα χρόνια θα βρισκόμαστε όλο και πιο συχνά μπροστά στις δυσκολίες για την πίεση που δημιουργεί η αύξηση της επισκεψιμότητας. Αυτό χρειάζεται την προσοχή μας γιατί, ανεξάρτητα από το ποιός έχει την αρμοδιότητα, η τοπική οικονομία πρέπει να αποδίδει καρπούς και αυτά δεν μπορεί να τα αφήσεις να σέρνονται. Και αλλού έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια του αυτό το πρόβλημα, όπως η Σαντορίνη αλλά και η Κέρκυρα σε ορισμένα σημεία. Πρέπει να δούμε το όριο της επισκεψιμότητας.  Πρέπει να το δούμε έγκαιρα και μία πρόταση είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αυτή η εξίσωση πρέπει να λυθεί και όλοι πρέπει να εργαστούμε σε αυτή την κατεύθυνση».

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

Αναδημοσίευση από http://www.ermisnews.gr