Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη

 

Χθες με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ. Σταύρο Τραυλό και τον Δήμαρχο Αργοστολίου κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, είχαμε συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη.

Συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στα νησιά μας. Μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκαν:

  • Εξελίξεις που αφορούν το λιμάνι Αργοστολίου. Σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης έχει προχωρήσει η σύμβαση εκπόνησης μελέτης για τη χωροθέτηση του εμπορικού λιμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας, με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η απόφαση 90/21 του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου. Συζητήθηκε επίσης η εξέλιξη έργων που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο, όπως τα 500.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό του 2014 και ο καθαρισμός του λιμανιού από αδρανή υλικά που ολοκληρώνεται.
  • Η διαδικασία μελέτης και ανάθεσης των έργων για τη νέα γέφυρα του Χειμωνικού και το δρόμου του Μύρτου.
  • Το έργο κατεδάφισης των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό του 2014.

Ευχαριστώ τον κ. Υφυπουργό για την συνεργασία και το συντονισμό των υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών οι οποίες έχουν αναλάβει μια σύνθετη διαδικασία, που περιλαμβάνει τις αποζημιώσεις κατοικιών και επιχειρήσεων από φυσικές καταστροφές, την αποκατάσταση των υποδομών και το σχεδιασμό νέων έργων.

 

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Προηγούμενο άρθροΘλίψη για γνωστό δικηγόρο- «Έφυγε» από κορωνοϊό
Επόμενο άρθροΣτο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με την τρίτη δόση για τους άνω των 60 – Στις 19:30 το μήνυμα του πρωθυπουργού