Ζαχαράκη: Να μην πετάξουν τα φετινά βιβλία οι μαθητές -Τι είπε για άνοιγμα δημοτικών

«Σύντομα θα το μάθουμε” απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον Θέμα 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη, καθώς οι ειδικοί συλλέγουν και επεξεργάζονται τα στοιχεία, προκειμένου να αποφασίσουν.

Απαντώντας αναφορικά με τις αναγκαιότητες της επανεκκίνησης των μαθημάτων στο Δημοτικό, “η εκπαίδευση έχει πάρα πολλές πτυχές” εξήγησε η κ. Ζαχαράκη, αφού εκτός από το εκπαιδευτικό έργο, υπάρχει και το ψυχολογικό και κοινωνικό σκέλος που απασχολεί την Πολιτεία, δηλαδή η “επανασύνδεση των παιδιών με το δάσκαλο και τη δασκάλα, αλλά και τους συμμαθητές”, επισήμανε η Υφυπουργός.

Η ίδια γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αποστείλει οδηγίες τόσο για τους μαθησιακούς στόχους προς τα σχολεία σε ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των δημοτικών, όσο και οδηγίες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής. Για παράδειγμα, η “πρώτη δημοτικού έχει σημαντικά πράγματα, τα οποία διακόπηκαν απότομα λόγω της πανδημίας, όπως η γραφή” τόνισε η Υφυπουργός, ενώ η ΣΤ΄ Δημοτικού έχει δεξιότητες κρίσιμες για το Γυμνάσιο στη γλώσσα και τα μαθηματικά. Για το λόγο αυτό, η κ. Ζαχαράκη επανέλαβε την έκκλησή της προς τους μαθητές να μην πετάξουν τα φετινά βιβλία, ενόψει και της κάλυψης μέρους της τρέχουσας ύλης από το Σεπτέμβριο.

Στο ενδιάμεσο, “τα σχολεία μπορούν να συνεχίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου, αν πάρουμε το πράσινο φως” δήλωσε η Υφυπουργός Παιδείας ως προς τη λειτουργία των δημοτικών και πρόσθεσε ότι “είμαστε σε επαφή με τους δασκάλους και θα δώσουμε το χρονοδιάγραμμα μόλις αυτό αποφασιστεί”.

Ερωτηθείσα για την επιστροφή των μαθητών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις σχολικές αίθουσες, η κ. Ζαχαράκη χαρακτήρισε την επιστροφή “πολύ ομαλή”, προσδιορίζοντας στο 70% το ποσοστό των μαθητών που προσήλθαν για τα μαθήματα. Σύμφωνα με την Υφυπουργό, υψηλότερα ποσοστά επιστροφής καταγράφηκαν στο Γυμνάσιο, ενώ πιο άτονη υπήρξε η παρουσία μαθητριών και μαθητών της Γ΄ Λυκείου. Τέλος, “πολύ μικρό” χαρακτήρισε η Υφυπουργός και τον αριθμό εκπαιδευτικών που αιτήθηκαν άδειες ειδικούς σκοπούς ή άδειες ως ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Πηγή: aftodioikisi.gr