Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν λεπτομέρειες σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αναμένεται να ισχύσουν σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Σημειώνεται πως η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status Fm, σημείωσε πως όσοι εκπαιδευτικοί δεν προσκομίζουν τα απαραίτητα έγγραφα θα μπαίνουν σε αναστολή.

Συγκεκριμένα, η Ζέτα Μακρή εξήγησε πως το μέτρο εφαρμόζεται λόγω της ευαισθησίας που υπάρχει στη συγκεκριμένη παροχή υπηρεσιών. «Οι εκπαιδευτικοί θα προσκομίζουν υποχρεωτικά πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, διαφορετικά με δική τους δαπάνη θα υποβάλλονται σε δύο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα», ανέφερε.

Η Ζέτα Μακρή επανέλαβε πως οι μαθητές όλων των βαθμίδων και όσοι – ηλικίας 12 έως 17 ετών – δεν έχουν εμβολιαστεί, θα προμηθεύονται δύο δωρεάν self test την εβδομάδα.

Εξήγησε ότι ανάλογα μέτρα θα ισχύσουν και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, κάνοντας, γνωστό, ότι «υπάρχει περιθώριο σε ορισμένα πανεπιστήμια να υπάρχουν μέσα στο campus κλιμάκια του ΕΟΔΥ», για τον εμβολιασμό των φοιτητών.

Σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία και το φημολογούμενο πάγωμα ανέφερε πως αυτή τη στιγμή προέχει να ολοκληρωθεί «η εκπαίδευση τους παρά να αναλάβουν νωρίτερα».

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΚαι ιδιώτες παιδίατροι αναλαμβάνουν τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών – «Ναι» από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροO Κεφαλληνίας Δημήτριος στη νέα σύνθεση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας